Att publika arrangemang inte blir av är mer regel än undantag numera med anledning av coronaviruset. Herrmatchen i fotboll Malmköping mellan hemmalaget, hemmahörande i division 4, och Sörmlandslaget födda 01-03 ställdes dock in av en mer ovanlig anledning. Ett träd låg i vägen.

– Det låg 20 meter ut på planen och efter 16-17 på dagen är det svårt att få tag på någon som kan få bort det, säger Sebastian Rombing, tränare i Malmköpings IF.

Trädet hade fallit in över fotbollsplanen under onsdagseftermiddagen då det blåste kraftigt. Det slog sönder en del av det röda planket som löper runt planen samt en del av träläktaren.

Artikelbild

| Matchen mellan Malmköpings IF och Sörmlandslaget som skulle ha spelats på onsdagskvällen ställdes in då ett träd hade ramlat in på planen.

Spelarna i Malmköping fick reda på att matchen var inställd, men inte varför, och att det istället skulle bli träning. 

– De flesta tänkte nog att det var på grund av corona, de skrattade mest när de fick se trädet, säger Sebastian Rombing.

Istället för match blev det alltså träning för både Malmköping och Sörmlandslaget – på var sin sida av trädet som passande nog la sig relativt nära mittlinjen.

– Det var första gången jag är med om det. Vi var oroliga att restrektionerna kring corona skulle ställa till det men nu blev det ett träd istället. Det var trist för vi hade velat ha en match, säger Semir Mehanovic, fotbollsutbildare vid Södermanlands fotbollsförbund.

Artikelbild

| Trädet låg en bra bit ut på fotbollsplanen.

Trädet togs bort på torsdagsmorgonen och under fredagen ska Flens kommun åtgärda det trasiga planket meddelar MIF:s ordförande Ulf Krath.