50 ÅR: LME HOPPAS SNART HA 850 ANSTÄLLDA

Att det sitter en massa damer på L M Ericsson och gör motstånd har väl blivit ett skämt som man nästan förknippar med Katrineholm. 10,5 miljoner reläspolar hinner damerna tillverka på ett år, det blir omkring 50 000 per dag. Och fler damer ska det bli. Disponent Bertil Fagerhult har som främsta önskan att under året utöka sin personal med 150 personer till omkring 850.

50 ÅR: STOPPAR MELLANÖL FÖR UNGDOM

Artikelbild

| Kuriren för 50 år sedan: L M Ericsson vill utöka sin personalstyrka med 150 personer.

I Västerås stoppas mellanölsförsäljningen till ungdomar under 18 år.

– Nog är mellanölet ett problem. Det är vanligt att yngre tonåringar sveper sju-åtta öl i berusningssyfte. Men det är tveksamt om en dylik lokal aktion är den rätta vägen, säger avdelningschef Gösta Hjalmarsson på socialbyrån i Katrineholm.

Föreståndare för Nävertorpshallen, Bo Ring, säger:

– Vi har redan tillämpat en 18-årsgräns i vår butik sedan i jul. Beslutet har vuxit fram dels genom det missbruk vi själva konstaterat, dels genom en KK-artikel och en vädjan från polisen.

50 ÅR: TELEVERKET SATSAR I KATRINEHOLM

Televerket står i begrepp att lägga ned stora pengar i Katrineholm inom ramen för den naturliga utvecklingen. Från Televerket vid Stadsparken skall bland annat dras kabel medgivande plats för 1.800 nya abonnenter i Nävertorp.

25 ÅR: MATTJÄNSTEN INDRAGEN FÖR 83-ÅRING

Socialnämndens ordförande hänvisar till socialchefen eller hemtjänstassistenterna, hemtjänstassistenten hänvisar till sin tystnadsplikt, och socialchefen hänvisar till hemtjänstassisten. Ingen ger någon klarhet i varför mattjänsten dragits in för 83-årige Eiwind Habicht i Lundbyskog utanför Vingåker. Och själv har han inte fått någon förklaring, tycker han.

10 ÅR: HYLLNINGSSIDA TILL ICA-ERIK

Sedan sommaren 2008 har Ica-handlaren Erik Geijer i Katrineholm, utan egen vetskap, haft en egen idolsida på den populära nätsajten Facebook. Skapare är Katrineholmsungdomarna Jeff Lindström och Matilda Leffler.

Sidan, "Ica-Erik is my Homeboy", är något av en Erik Geijer fan club.

– Det var ju en otrolig hype kring Erik. Han var även nominerad till Årets Eldsjäl i Kuriren. Bra jobbat av en Ica-handlare, tyckte vi, säger Jeff.