Folkets redaktion högst upp i "Kuriren-huset" på Rademachergatan. Från vänster Per Hellgren, Marie Hillblom och Peter Johansson. Foto:

Folket läggs ner

Eskilstuna

Tidningen Folket läggs ner efter 110 år. Det meddelades av koncernledningen till personalen under torsdagsmorgonen.

– Det känns otroligt sorgligt och är ett hårt slag mot demokratin och yttrandefriheten, säger Folkets chefredaktör Marie Hillblom på folket.se.

– Jag har fått mandatet av styrelsen att lägga ner tidningen, säger Sören Axelsson, vd för Eskilstuna-Kurirens koncern som äger Folket.

– Det är ett jättetungt beslut. I 110 år har Folket funnits och det är inte kul att fimpa något som funnits så länge. Nu vill vi avsluta det här med värdighet, mot personalen, mot läsarna och mot stan.

Folket grundades 1905 av den lokala arbetarrörelsen i Eskilstuna och fyller således 110 år i år. Ägaren Eskilstuna-Kuriren är nu villig att låta tidningen komma ut med sitt sista nummer den 13 juni.

– Vi har ju ett ansvar mot våra läsare också och vi hinner göra ett avslut som är okej fram till sommaren, säger Marie Hillblom.

Redan 2012 lades Folket ner som sexdagarstidning och istället vidtog en veckobaserad nyhetstidning som skulle utkomma på söndagar. Senare ändrades utgivningsdag till lördag och är det numera också.

Läs mer på folket.se.