Cherrie, eller Sherihan Abdulle, som hon heter, är en stor förebild för unga svenska tjejer och särskilt för dem med rötter i Somalia.

Inte bara tack vare sina hits och sina många musikpris, utan för att hon bjuder på sig själv och ger sin publik ständiga bevis på sin uppskattning och respekt.

– Tack för att ni är här, sa Cherrie flera gången på scenen, och gick dessutom ut i publiken med sin mikrofon vid ett par tillfällen och hälsade på sina fans öga mot öga.

Artikelbild

Parkfestivalen i Eskilstuna har detta år fått ett kompaktare format. Scenområdet har bantats lite, och antalet dagar har skurits ner till en.

Artisten Madi Banja, som haft flera hits de senaste åren, till exempel låten "La Dolce Vita" spelade efter Cherrie, men då hade värmeböljan tagit greppet om delar av publiken som drog sig in i skuggan under träden.

En stund senare kom den unga duon Isle of You upp på scenen med sin intensiva, uppkäftiga pop i samma anda som Icona Pop. Elina Danielsson och Ida Johansson kämpade på scenen och vartefter växte publiken framför scenen.

Framåt kvällen ändrade festivalen karaktär. Efter att främst ha vänt sig till en ung publik kopplade nostalgin greppet om den gröna ön i Eskilstunaån. Tribute-bandet Inte Magnus Uggla Band satte sprätt på tillställningen med covers som "Kung i baren" och "IQ" och det började likna folkfest.

Artikelbild

Jonas Wesslander.

Därefter intog eurodiscogruppen Basic Element stora scenen. Peter Thelenius, Linda Thelenius och Jonas Wesslander fick folk att ge sig hän och dansa loss framför scenen.

Medan mörkret föll över centrala Eskilstuna fortsatte nostalgipartyt på lilla scenen med tributebandet Just nu (som hyllar Tomas Ledin) innan det blev dags för Eurovision-vinnaren Loreen att uppträda. Mibnst en tin´mme innan spelningen hade hennes fans börjat trängas framför stora scenen.

Artikelbild

Cherrie på scenen.

Loreen 2018 är en helt annan artist än den som vann Eurovision Song Contest 2012, och kom till Eskilstuna i stor slokhatt och ett knippe låtar från sitt senaste album Ride, och så klart några av sina äldre hits.

Nu spelar tribute-bandet Moderna Tider som gör Gyllene tider-covers.

Artikelbild

Loreen kom tilll Eskilstuna i slokhatt.

Senare i kväll kommer också Dr Alban att spela.