Tack och lov består inte hela programmet av Mello-låtar. Det hade varat olidligt.

Istället har Diggiloo-gänget plockat ihop ett drygt tre timmar långt program med en salig blandning av egna låtar och covers. Några riktigt roliga återblickar får vi, som när Christer Björkman sjunger sin vinnarlåt ”I morgon är en annan dag” eller Charlotte Perrelli gör en balladversion av ”Hero”.

Det är också kul att höra Tommy Nilssons klassiska ”Dina färger var blå” som för alltid är förknippad med tv-reklamens barndom i Sverige.

Artikelbild

David Lindgren som tidigare varit programledare i melodifestivalen.

Tommy Nilsson stod också för första aktens starkaste inslag i en hyllning till nyligen bortgångna Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Elvis Costellos vackra ”She” hade fått den svensk text och titeln ”Hon”.

En sak som framstod strålkastarljuset i första avdelningen är att David Lindgren är en artist som inte riktigt kommit till sin rätt på grund av sitt låtmaterial. När han klämmer i med Shawn Mendes världshit ”Hold me back” faller saker på plats.

Varje år följer en komiker med på Diggiloo-turnén.

Denna gång är det Marika Carlsson, som verkligen knyter ihop programmet i en sympatisk, allvarlig men rolig och lagom respektlös anda, som hjälper publiken att hålla värmen i det strilande regnet som aldrig tar paus under showen.

Ingen som sett Diggiloo i år blir överraskad om hon dyker upp i något sammanhang i 2019 års Melodifestival.

Mendez latinolåt ”Everyday” från årets Mello bidrar också till att få upp stämningen direkt i andra akten, som också ger plats på scenen åt den begåvade Ida Redig.

Tillsammans med Kamferdrops och Mariette gör hon ett av kvällens ösigaste nummer, Mando Diaos ”Dance with somebody”.

Ola Salo kommer inte in på riktigt i showen förrän han får köra ett spektakulärt medley med The Ark-låtar, men då blir det åka av, med rök, allsång och en massa glitter.

Finalen blir en enda lång hitkavalkad men bland annat en hyllning till Avicii. Och det är när alla artister är på scenen tillsammans som Diggiloo-konceptet är som bäst. Så här på upploppet av turnén är samarbetet finslipat och kemin mellan de medverkande bidrar till den feelgoodkänsla som gör Diggiloo till den succé och folkfest det faktiskt är.