Det är Försäkringskassan, som har lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. I den kräver kassan att Gunilla Persson ska betala 332 564 kronor till Försäkringskassan, pengar som kassan menar att Gunilla Persson har fått på felaktiga grunder.

Därutöver krävs hon på pengar för ränta, för rättegångskostnaderna, för avgift till tingsrätten och för inkassoavgift.

Bakgrunden är att Försäkringskassan anser att Hollywoodfrun har fått barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning, trots att hon inte haft rätt till detta. Det rör sig om pengar som betalats ut mellan 2006 och 2013.

Försäkringskassan krävde henne på pengar redan 2014, men har nu alltså gått vidare till domstol.

För att ha rätt till svenskt barnbidrag måste personen "ha för avsikt att vara bosatt minst ett år i Sverige", konstaterar kassan i sin stämningsansökan. För att ha rätt till sjukpenning och föräldrapenning baserat på inkomst (SGI), måste man ha haft inkomst av tjänst eller näringsverksamhet i Sverige.

Dessa krav uppfyller inte Gunilla Persson, enligt Försäkringskassan. I stämningen konstateras att hon avregistrerats ur den svenska folkbokföringen och att hon själv i media berättat att hon sedan länge bor i USA.

Persson har uppgett att hon jobbat för ett eget bolag. Men detta bolag har enligt Försäkringskassan aldrig varit aktivt.

Tidningen har tidigare berättat om misstankarna mot Persson, och om den polisutredning som startades. Hon var då misstänkt för bidragsbrott och bedrägeri. Den utredningen Nöjesbladet då.

I det nu aktuella fallet är det inte en åklagare, som åtalat henne för brott, utan Försäkringskassan som kräver tillbaka pengar.

Gunilla Persson blev känd för stora delar av svenska folket tack vare sin medverkan i tv-serien Svenska Hollywoodfruar. Hon är också känd för sin karriär som modell. Hon har sina rötter i Högsjö.

Tidnigen söker Gunilla Persson för en kommentar.