Genom en glasvägg i butiken ser man rakt in i mejeriet. Här kan kunderna se hur det går till när de ostar de köper ystas. Det är en av nyheterna i Jürss mejeris nya lokaler.
Det var i mars som butik, mejeri och lager flyttade från Änglundavägen i Flen till Bruksområdet i Hälleforsnäs.
– Här har vi fått nya, fräschare lokaler och större lagringsutrymme, förklarar Kerstin Jürss, som driver mejeriet tillsammans med sin make Claes Jürss.
Hon trivs också med att ha mejeriet mitt i samhället, i Flen låg det lite avsides.
– Jag tycker att det här området är trevligt att vara i. Det känns som att det hör ihop med samhället. Bruksområdet är besjälat. Här finns en historia. Det är många som kommer in och säger att "här jobbade jag när jag var ung".
Kommentarerna från Hälleforsnäsborna har varit idel positiva.
– Många säger "hej och välkommen till Hälleforsnäs".
Förutom de egna kommuninvånarna har en del av grannen Lager 157:s kunder hittat till ostbutiken. Dock kommer det flest därifrån på helgerna.
– Vi väntar ett högt besökstryck till sommaren. Högsäsong för oss i butiken är sommar och jul. Det har mycket att göra med våra återkommande stugturister. De är en bra och trogen kundkrets, berättar Kerstin Jürss.
Tidningens reporter och fotograf får iklädda skyddskläder en rundtur i de nya mejerilokalerna. Här finns såväl ett eget kyllager för kittost som för blåmögelost. I ett annat lagerrum finns gigantiska hårdostar. Osten Eneby väger nygjord mellan elva och tolv kilo medan Big Ben kan stoltsera med en vikt på 25 kilo. För hårdostarna finns ytterligare ett lager i en annorlunda lokal. Det är det gamla skyddsrummet på området som kommer att fungera som lager.
– Skyddsrummet har redan rätt temperatur och rätt luftfuktighet. Vi får se om de förutsättningarna också kan göra att vi kan ta fram någon ny produkt. Men vi har inte kapacitet att göra hur mycket nytt som helst. Vi har över 20 ostar och de räcker långt.