För ett par år sedan spreds vulkanpizzan över landet, men nu har restaurang Barken på Lövåsen tagit pizzan ett steg längre i Katrineholm: där serveras sedan några dagar julpizza, med julskinka, prinskorv, köttbullar och senap.

‒Det var min idé. Man vill gärna komma på något nytt, som kunderna ska gilla, säger Nabaz Alansan, ägare till Barken.

Han gillar julen och har redan julpyntat lokalen och satt på julmusiken. Pizzan har serverats i ett par dagar redan och en del kunder har vågat prova.

Artikelbild

Prinskorv, julskinka, senap och köttbullar pryder pizzan.

‒Ungefär 15 har vi sålt hittills, och fem i dag, säger Nabaz Alansan.

På Facebook har inlägget om pizzan fått en hel del uppmärksamhet, med många delningar och kommentarer. Någon efterlyser rödbetssallad på pizzan och några tycker att det borde vara sill på, men det är Nabaz Alansan tveksam till.

‒Jag funderade på att ha med sill, men jag tror inte det blir så bra, säger han.

Julpizzan är egentligen en helt vanlig pizza, inte en pizza med specialformat som vulkanpizzan, men i stället för räkor och champinjoner har den klassisk julmat på toppen. Kunderna får välja sås själva, men Nabaz Alansan tycker själv att senap passar bäst.

Artikelbild

Restaurang Barken gör julpizza. Idén var Nabaz Alansans, ägare till Barken.

Vid ett bord sitter arbetskamraterna Agneta Karlsson, Peter Fritze, Fredrik Johansson och Gerd Lövgren. De har redan ätit lunch, men blir ändå nyfikna på julpizzan när Nabaz Alansan ber dem smaka och komma med omdömen.

‒Det är en jättebra idé. Om man är ensamstående till exempel, så kan man ju köpa en sådan här, tycker Agneta Karlsson, och Fredrik Johansson, som mumsar i sig tre bitar, håller med.

Men ingen vid bordet vill byta ut hela julbordet mot en julpizza.

‒Nej. Men dagen före eller efter jul kan jag väl offra mig, säger Fredrik Johansson.

‒Det allra bästa är väl ändå ett elegant julbord, kanske, säger Gerd Lövgren.