• Annelie Sönnerlid får hjälp av Andréas Johansson en gång i veckan – minst. Då tränar hon i Kyrkskolan i Mellösa men för tidningen bjöd hon på ett extrainsatt pass på simhallen i Flen. Foto:
1/

Har funnit sin nya medicin – träningen

Flen

För ett halvår sedan kunde hon inte ta sig ur soffan själv. Nu tränar Annelie Sönnerlid för fullt och har gjort smått sensationella framsteg.

Det är en remarkabel förändring 63-åriga Annelie Sönnerlid från Dunker har kämpat sig till under det dryga halvåret hon tränat regelbundet.

– Det var tack vare min dotter som jag började, hon ville att jag skulle följa med och testa ett pass, säger Annelie.

Efter lite övertalning följde en Annelie i dåligt fysiskt skick med och deltog, så gott hon kunde, i ett cirkelträningspass.

Ett beslut hon inte ångrat.

– Det är utmaning varje gång men jag mår så mycket bättre med allt nu, sömnen och orkar mer i vardagen. Jag trodde aldrig jag skulle gå så långt som jag gjort nu men träningen har hjälpt mig enormt mycket.

Annelie har ett minst sagt brokigt hälsoförflutet.

– Jag har artros, reumatism och har opererat bägge fötterna så jag har haft svårt att gå. Men nu klarar jag ett ganska hårt pass med personlig tränare, det tycker jag är toppen.

Tack vare den mer aktiva livsstil har hon kunnat dra ner på sina mediciner och fått ett mycket lägre blodtryck. Träningen är inriktad på funktionalitet och Annelie säger att den även i fortsättningen kommer vara en viktig del av hennes liv.

– Jag tränade till och med på semestern, jag rekommenderar varmt till andra att också börja.

Hennes personlige tränare Andréas Johansson är full av beundran för sin adept och utvecklingen hon gjort – och fortfarande gör.

– Att se hennes förändring är anledningen till att jag valt att jobba med detta, det är helt fantastiskt. Hon tränar med mig en gång i veckan och får med sig övningar att göra hemma.

Han minns den första gången han träffade Annelie.

– Hennes dotter fick lov att hjälpa henne upp från en av stepbrädorna vi satt på, i dag gör hon upphopp som en del av hennes cirkelpass på 12 stationer i tre varv. Det är en riktig superkvinna med finsk sisu som gjort en fantastisk resa och det bevisar att det aldrig är för sent, säger Andréas Johansson.