Omid och Tariq kom till Sverige i slutet av november förra året. Bakom sig hade de en lång, svår och komplicerad färd genom Europa, när de flydde från sina hem i Afghanistan.

De uppmanades av sina familjer att lämna allt för att skaffa sig en framtid i ett annat land.

Långa sträckor gick de till fots, en del av färden gick över vatten i en flotte som de själva fick blåsa upp och där 60 personer samsades om utrymmet - och de överlevde. Sista sträckan in i Sverige gick via Öresundsbron och med tåg.

– Varje dag blev människor dödade i kriget. Åk. Du måste åka. Du är ung. Åk och skaffa dig en framtid. Så sa de i våra familjer, berättar Omid och Tariq.

Vistelsen i Sverige blev inte riktigt som pojkarna hade hoppats. De placerades på ett hem i Mellansverige. Hemmet drevs av samma kvinna som de nu menar hotat dem till sex. Myndigheterna stängde hemmet efter tillsyn då företaget inte hade de tillstånd som krävs.

Efter det skedde det som pojkarna berättar är ofrivilliga samlag. Dessa samlag ska ha föregåtts av både löften och hot. Löften om bland annat kläder och hygienartiklar. Hot om att kvinnan skulle vända sig till Migrationsverket om de inte gjorde henne till viljes.

– Hon sa att 'om ni inte har sex med mig ringer jag Migrationsverket så att de utvisar er'. Och 'jag ska förstöra ert ärende och utvisa er'.

Kvinnan uppges även ha bjudit pojkarna i övre tonåren på alkohol.

– Hon sa att man får ha samlag med vem som helst, att det här är ett fritt land och det var sprit på bordet också. Hon sa att 'det är bra om man dricker sprit innan sex. Det gillar jag'. Men jag lyssnade inte på henne, jag gillar inte att dricka men hon försökte tvinga oss. Men jag gjorde det inte, säger en av pojkarna.

Samlagen har enligt pojkarna ägt rum både på hotell i en av Sveriges större städer - och i den kvinnliga chefens eget hem i Sörmland.

Hur många gånger har detta skett?

– Mellan fyra och fem gånger, säger de.

Vid ett tillfälle ska de ha varit alla tre i sängen samtidigt. Andra tillfällen har främst Omid haft sex med kvinnan. Då har Tariq filmat sexakten mellan de två. Enligt pojkarna har också andra personer i kvinnans närhet kommit till pojkarna och velat ha sex.

Eskilstuna-Kuriren har tagit del av de filmer som spelats in. Det är tydligt att det pågår ett samlag. Också ansikten syns - både kvinnans, som pojkarna berättar om i artikeln, och Omids.

Varför filmades sexakten?

– Hon sa att när vi saknade henne så skulle vi titta på filmerna, säger Omid och Tariq.

Pojkarna säger att de kände sig tvingade att filma sexakten. De vågade inte göra något annat än att lyda eftersom det inte fanns någon som kunde hjälpa dem.

– Chefen tvingade oss och utnyttjade oss för sex. Hon visste att varken socialen eller polisen hjälper oss.

De är oerhört generade av att berätta om händelserna. Att ha samlag utanför äktenskapet i hemlandet Afghanistan är en synd och förenat med livsfara, berättar de.

– Om de skulle få veta det här i vårt hemland Afghanistan skulle vi bli stenade till döds, säger Omid och Tariq.

Pojkarna har plågats svårt av det som har hänt. Omid berättar också att han blivit deprimerad efteråt.

Omid och Tariq säger att ingen hittills har lyssnat på dem, trots att de har försökt berätta för både socialtjänsten och polisen. Det var aldrig någon som hade tid att lyssna på det som de ville berätta. De kan nästan ingen svenska och behöver ha tolk för att göra sig förstådda. Till slut valde de i stället att gå till tidningen.

De hoppas genom sin berättelse att andra ungdomar ska slippa vara med om det som de upplevt.

Nu har de en enda önskan: att få bo hos en släkting i Sörmland som är villig att ta emot dem, att få leva tryggt utan hot eller påtryckningar - och att få gå i skolan. Det har bara blivit ett par veckors skolgång hittills.

– Vi vill bara kunna slappna av och leva i lugn och ro. Men vi är rädda. Väldigt rädda, säger Omid och Tariq.

Polisen uppger för Eskilstuna-Kuriren att det pågår en polisutredning i ärendet. Men vilken brottsrubricering det handlar om vill inte polisen berätta, mer än att det rör sig om ett sexbrott.

När Eskilstuna-Kuriren konfronterar chefen med pojkarnas uppgifter nekar hon till alla anklagelser.

– Det är påhitt. Det skulle aldrig ske. Det är så mycket smutskastning i den här branschen, säger hon.

Lite senare fortsätter hon resonemanget när det gäller filmen:

– Om jag nu skulle ha haft det med nån, så är väl det förbjudet att filma nån som har det i såna fall? För att öva utpressning mot den personen? säger hon.

LÄS MER: Svårare för kommunerna att hålla koll när externa bolag anlitas

Fotnot: Omid och Tariq heter egentligen något annat.