Målet i tingsrätten har handlat om barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning, som Persson enligt domen fått utbetalt under åren 2006-2013. Det handlar om 86 100 kronor i barnbidrag, 217 916 kronor i föräldrapenning och 28 548 kronor i sjukpenning, som hon nu ska betala tillbaka, enligt Aftonbladet.

Det var 2014 som Försäkringskassan krävde pengarna tillbaka från Persson, sedan hon lämnade felaktiga uppgifter om sina inkomster och om var hon bor någonstans. Hon intygade att hon skulle bo i Sverige i mer än tre år och tjänade 500 000 kronor via sitt eget företag, men Försäkringskassans utredning visade att hon inte bodde i Sverige och inte hade något företag här.

Gunilla Persson ska också betala rättegångskostnader, som tillsammans med de felaktiga bidragen uppgår till 377 000 kronor. Frågan är dock om kassan kommer att få sina pengar. Katrineholms-Kuriren talade med Gunilla Persson i mars i år, när Försäkringskassan stämt henne på beloppet. Då sa hon att hon uppfattade att kassan drev en personlig vendetta mot henne, och sa "Vad har Försäkringskassan tänkt göra? Stämma mig för att jag tagit emot barnbidrag för mitt lilla barn, som bodde i Sverige sex månader om året och gick i svensk skola? Varför ska inte hon få den lilla summan? Hon har svensk mor och är svensk medborgare och har samma rättigheter som något annat svenskt barn". Hon fortsatte: "Good luck kan jag bara säga. Jag är i Amerika. Det är en så löjlig summa, men de kommer aldrig få ett rött öre av mig. Då får de komma till Amerika".

Nu tycks sträckan som Försäkringskassan behöver färdas för att få igen pengarna ha förlängts. Till Aftonbladet säger Gunilla Persson att kassan kan få betalt på planeten Mars. "Därför på den här jorden kommer de aldrig att se ett rött öre från mig".