Uddens fritidshusområde är sedan 27 år hemma för Annika Bergström och hennes man Lasse. Hjälmaren ligger nära och det är samma avstånd till Katrineholm som till Eskilstuna.

Enplanshuset på 80 kvadratmeter har förändrats i takt med familjen. De utflugna döttrarna får numera hålla till godo med att bo i lill-stugan, och Annika och hennes man Lasse har gjort om ett sovrum till vardagsrum.

‒Nu, när vi bara är två, är huset lagom stort, säger Annika Bergström.

Artikelbild

Adventslyktorna hänger redan på plats.

Heminredningsintresset har alltid varit stort även om stilarna varierat. Nu är det lantligt romantiskt med mycket vitt.

‒Det passar i vårt hus. Det är lågt i takt och trångt så det känns luftigare med ljusa färger.

Rosa och gröna pasteller sätter färg i hemmet. Fast när mörkret breder ut sig över dygnet kontrar Annika Bergström med att byta färgklickarna mot ännu mer vitt.

‒Det ska vara ljust, välkomnande och enkelt. Och gärna billigt så att man kan byta ut det utan att få dåligt samvete.

Artikelbild

En enplansvilla mitt emellan Katrineholm och Eskilstuna är hemma för Annika Bergström. Vitt, välkomnande och enkelt är ledord i inredningen. Det handgjorda köksbordet fyndade Annika Bergström när hon åkte till Oxelösund för att titta på en hund. I ett hem i ständig förändring är dock bordet heligt. "Jag kommer aldrig att byta ut det."

Annika Bergström utgår ofta från det hon redan har, eller fyndar projekt på loppis eller nätauktioner. I lillstugan finns verkstaden där hon har plats att få utlopp för sin kreativitet.

‒Jag är pysslig och tycker om att skapa själv. Jag har alltid ögonen öppna efter nya skåp, och så har jag mani på stolar.

Artikelbild

Den gamla dörren fungerar som ljusstake, för brandsäkerhetens skull med elektriskt ljus.

Det mesta i hemmet är utbytbart men köksbordet är heligt.

‒Jag åkte till Oxelösund för att titta på en hund, och hittade bordet. Det blev både en chihuahua och ett bord.

Bordet är handgjort av en möbelsnickare och var mörkt blått med svarta prickar när Annika Bergström köpte det. Ett kungabord på ett museum i Visby var förlaga.

‒Bordet passar vid alla tillfällen eftersom det går att fälla ut. Vi har haft många fantastiska middagar runt det här bordet. Det kommer aldrig att bytas ut.

Annika Bergström delar med sig av sitt hem på Instagram med kontot @annikaijulita. Nästan dagligen lägger hon ut en bild.

‒Ibland arbetar jag mycket och ibland har jag det stökigt hemma och då blir det inga bilder.

‒Jag flyttar runt mycket, tycker om att städa, sortera och plocka hemma samtidigt som jag spelar musik. Det är terapi för mig.