Lena Crafoord är egen företagare sedan november förra året. Då startade hon franchiseföretaget Veterankraft och har sitt område i Sörmland. Till bemanningsföretaget kan pensionärer söka sig som vill bli en del av yrkeslivet igen och hyras ut till kunder för lämpliga uppdrag. Foto:

Hon vågade satsa på eget

Strängnäs

Yrkeslivet behöver inte vara slut vid pensionen. Sedan förra året satsar Lena Crafoord på att göra pensionärer attraktiva på arbetsmarknaden med bemanningsföretaget Veterankraft.

Efter att ha jobbat i över 20 år inom skolan sa hon upp sig. Några år satsade Lena Crafoord på hunduppfödning på heltid men det var något som saknades.

– Jag var för ung för att pensionera mig, säger hon.

När hon såg en annons om Veterankraft nappade hon. Sedan november har hon fått lära sig allt om ekonomi, nytt dataprogram och hur hon ska göra för att få igång sin verksamhet. Fördelen med att styra över sig själv tycker hon är tydlig.

– Jag är min egen bussiga chef och jag får ha kul på jobbet, säger hon.

Till bemanningsföretaget kan pensionärer söka sig och bli en del av hennes resursbank. När en kund sedan hör av sig och vill anlita någon för ett jobb matchar Lena Crafoord rätt veteran med rätt kund.

Som nyföretagare stöter hon på en del utmaningar. Kontoret som hon har ligger i Växthuset och runt omkring henne finns personer i liknande sits.

– Som egen företagare är man lite ensam och ibland upplever jag att saker blir besvärliga att lösa. Men då kan jag gå en trappa upp och få råd.