Efter Eskilstunarevyns bejublade premiär på nyårsafton har det rått lite stiltje på den lokala nöjesfronten. Men redan på fredag den 18 januari gästas Eskilstuna och Stiga Sports Arena av "Djungelboken the Musical", med bland andra Mendez, Tilde Fröling och Gunilla Backman i huvudrollerna. Här får publiken uppleva en ny version av Rudyard Kiplings berättelse om Mowgli och Baloo, och massor av nyskriven musik.

Många programpunkter har varit kända en tid, men så sent som på fredagen blev det klart att den folkkära artisten och tv-personligheten Kalle Moraeus kommer till Royal lördag 2 februari för en spelning tillsammans med bluesbandet Torrvrål - en samling av hans egna favoritmusiker.

Samma kväll spelar det kompetenta rock-psykedeliabandet Dagen Gryr i Biografbarens nedervåning.

Artikelbild

Mia Skäringers show i Stiga Sports Arena kan bli det publikmässigt största nöjesevenemanget i Eskilstuna våren 2019.

Bara ett par dagar senare, tisdagen den 5 februari, kommer en av Sveriges allra coolaste musiker, trumpetaren Goran Kajfes, med sitt band Tropiques för en konsert i Biografbarens nedervåning.

Februari månad bjuder också på två magishower. Sedan länge är det känt att Joe Labero brakar in med sin jätteföreställning "Inflame" på Stiga Sports Arena den 15 februari.

Nytt i vårens tablå är dock en annan magishow i det mer intima formatet med Eskilstunas egen trollkarl Carl Tillenius, som har premiär på den humoristiska föreställningen "Lurad" i Biografbarens nedervåning den 23 februari.

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, som medverkade i den senaste säsongen av TV4-programmet "Så mycket bättre", tvingades i höstas flytta fram sin planerade showturné "Flickan från Småland" på grund av komplikationer i samband med sin graviditet. Nytt datum för Perrelli på Lokomotivet i Eskilstuna är torsdagen den 28 februari.

Artikelbild

Kalle Moraeus gör en spelning med bandet Torrvrål på Royal i februari.

Mars månad är fullspikad av evenemang i Eskilstuna, det största, rent publikmässigt är Mia Skäringers show, "No more fucks to give" som äger rum i Stiga Sports Arena den 13 mars. Men det händer så mycket mer.

Bland andra kommer Anders Jansson till Lokomotivet med sin humorshow "Radikal optimist" fredagen den 22 mars.

Artikelbild

Det brittiska bandet Smokie släppte sin megahit "Living next door to Alice" i mitten av 1970-talet. I mars kommer legendarerna till Lokomotivet i Eskilstuna.

Dagen därpå intar Backyard Babies samma scen, och den 29 mars kommer det gamla brittiska bandet Smokie som kanske främst är känt för låten "Living next door to Alice", till Lokomotivet för en spelning.

Den 6 april kommer den älskade singer/songwritern Lisa Ekdahl till Lokomotivet för en konsert där hon spelar hela sin debutskiva "Vem vet", varvat med nyare låtar som väljs ut med hjälp av ett lyckohjul.

Artikelbild

Backyard Babies.

I maj kommer den galet populära och omdebatterade föreläsaren och författaren Thomas Eriksson till Lokomotivet med en öppen föreläsning med rubriken "Omgiven av idioter".

Fler evenemang hittar du i kalendariet nedan.