Det var bara en månad sedan som QX var först att rapportera om. De rosa trianglarna var av den typ som nazister tvingade homosexuella bära på kläderna i koncentrationsläger under förintelsen.

– Jag börjar alltid tidigt och möttes av dessa bilder som var uppklistrade runt om butiken på dörrar och på fasaden. För mig symboliserar triangeln en tid i historien vi givetvis aldrig får glömma. Att den används än i dag för att hota och trakassera människor är bara en stor skam, säger Jenni Steiner till tidningen QX. Dessa personer är ute på ett eget korståg och saknar verklighetsuppfattning.

Till SN berättar hon att det var fem trianglar uppsatta runt om byggnaden, men hon tog ner dem innan personalen kom.

Artikelbild

– Jag kan historien bakom trianglarna, men jag tror inte alla kan den. Nu slapp de anställda se dem när de kom till jobbet i alla fall.

Övervakningskameror kan ha fångat vada som har hänt. Händelsen är även polisanmäld.

– Jag är Ica-handlare och vill driva vår butik i lugn och ro, ta hand om mina kunder och medarbetare. Det här tar bara onödig energi, säger Jenni.

På sociala medier lades det under fredagseftermiddagen även upp bilder på hur någon/några sprejat blåfärgade hakkkors och skrivit "fuck pride" på elskåp.