25/3: Mustig soppa

En mustig soppa mitt i veckan kan man inte sÀga nej till. Salsicciakorven ger djup till den smakrika rÀtten.

Salsiccian ger mycket smak Ät soppan, hÀr med kokt potatis. Kokt pasta passar ocksÄ bra.

Salsiccian ger mycket smak Ät soppan, hÀr med kokt potatis. Kokt pasta passar ocksÄ bra.

Foto: Eva Hildén Smith

Livsstil & fritid2020-03-25 09:35

Salsicciasoppa med grönsaker

För 4 portioner, 30 minuter

2 (ca 200 g) salsicciakorvar

1 gul lök

1 gul paprika

2 stora eller 4 smÄ kokta potatisar

2 msk olivolja

1 hönsbuljongtÀrning

1 burk (400 g) krossade tomater

7–8 dl hett vatten

salt, peppar

2–3 msk hackad basilika

rostat bröd till servering

Gör sÄ hÀr:

1. Klipp upp skinnet pÄ korven och gröp ut fÀrsen. Smula ned i en bunke.

2. Skala och hacka löken. Dela, kÀrna ur och strimla paprikan. Skala och tÀrna potatisen.

3. MjukfrÀs löken i oljan utan att den tar fÀrg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfÀrsen och frÀs cirka 3 minuter. TillsÀtt paprikan och potatisen och frÀs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtÀrningen. Blanda i tomater och hÀlften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.

4. SpÀd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.

5. Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!