Salsicciasoppa med grönsaker
För 4 portioner, 30 minuter
2 (ca 200 g) salsicciakorvar
1 gul lök
1 gul paprika
2 stora eller 4 smÄ kokta potatisar
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtÀrning
1 burk (400 g) krossade tomater
7â8 dl hett vatten
salt, peppar
2â3 msk hackad basilika
rostat bröd till servering
Gör sÄ hÀr:
1. Klipp upp skinnet pÄ korven och gröp ut fÀrsen. Smula ned i en bunke.
2. Skala och hacka löken. Dela, kÀrna ur och strimla paprikan. Skala och tÀrna potatisen.
3. MjukfrÀs löken i oljan utan att den tar fÀrg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfÀrsen och frÀs cirka 3 minuter. TillsÀtt paprikan och potatisen och frÀs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtÀrningen. Blanda i tomater och hÀlften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.
4. SpÀd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.
5. Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.