Rustikt med ÀlgfÀrs
För 4 personer, 15 minuter
500 g ÀlgfÀrs
1 msk finhackad fÀrsk timjan
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
smör och rapsolja
Till dressingen:
2 dl majonnÀs
2 msk svensk senap
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk worcestershiresÄs
1 tsk mald spiskummin
Att Àta till:
4 portionsbröd av mörkt, mjukt rÄgbröd
1 rödlök
2 saltgurkor
ruccolasallad
Gör sÄ hÀr:
1. Blanda samman dressingen med majonnÀs, senap, svartpeppar, worcestershiresÄs och spiskummin.
2. Blanda ÀlgfÀrs med finhackad timjan, salt och svartpeppar. Forma 4 burgare och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida.
3. Servera burgarna i mörkt portionsbröd med viltdressing, skivad rödlök och saltgurka samt ruccolasallad.