RÄgad Àlgburgare

En ÀlgfÀrsbiff i rustikt rÄgbröd mÀttar och Àr lika god vid köksbordet som ute i det fria. Servera gÀrna med en viltinspirerad dressing, saltgurka, rödlök och grönt.

Nyttigt bröd och hemlagade ÀlgfÀrsbiffar passar lika bra hemma som pÄ jobbet eller utflykten.

Nyttigt bröd och hemlagade ÀlgfÀrsbiffar passar lika bra hemma som pÄ jobbet eller utflykten.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-10 09:35

Rustikt med ÀlgfÀrs

För 4 personer, 15 minuter

500 g ÀlgfÀrs

1 msk finhackad fÀrsk timjan

1 tsk salt

1 krm grovmald svartpeppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

2 dl majonnÀs

2 msk svensk senap

1 tsk grovmald svartpeppar

1 tsk worcestershiresÄs

1 tsk mald spiskummin

Att Àta till:

4 portionsbröd av mörkt, mjukt rÄgbröd

1 rödlök

2 saltgurkor

ruccolasallad

Gör sÄ hÀr:

1. Blanda samman dressingen med majonnÀs, senap, svartpeppar, worcestershiresÄs och spiskummin.

2. Blanda ÀlgfÀrs med finhackad timjan, salt och svartpeppar. Forma 4 burgare och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida.

3. Servera burgarna i mörkt portionsbröd med viltdressing, skivad rödlök och saltgurka samt ruccolasallad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!