14/9: Kryddig pannkaka

Det behöver inte nödvÀndigtvis vara torsdag för att servera pannkakor. De hÀr örtigt gröna visar att rÀtten ocksÄ gÄr att variera.

Örtkryddade pannkakor med neutral keso och blandad sallad. Vem sa att pannkakor inte kan varieras?

Örtkryddade pannkakor med neutral keso och blandad sallad. Vem sa att pannkakor inte kan varieras?

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-14 09:00

Örtiga pannkakor

För 4 personer, 25 minuter

Till pannkakorna:

3 Àgg

1/2 tsk salt

drygt 3 dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

2 msk smÀlt smör

1 msk fint hackad fÀrsk basilika

1 msk fint hackad fÀrsk timjan

smör till stekning

Till servering

neutral keso

salladsgrönsaker

Gör sÄ hÀr:

1. Vispa Àgg och hÀlften av mjölken. TillsÀtt allt vetemjöl och vispa till dess smeten Àr helt klumpfri. HÀll dÀrefter ned resten av mjölken samt salt, smÀlt smör och finhackade örter. Smeten vinner pÄ att stÄ en halvtimme i kylskÄp innan den grÀddas till pannkakor.

2. GrÀdda Ätta tunna pannkakor. Första omgÄngen brukar krÀva extra smör i pannan, men sedan rÀcker det med smöret som finns i smeten.

3. Vik ihop pannkakorna sÄ att de fÄr lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!