Ărtiga pannkakor
För 4 personer, 25 minuter
Till pannkakorna:
3 Àgg
1/2 tsk salt
drygt 3 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
2 msk smÀlt smör
1 msk fint hackad fÀrsk basilika
1 msk fint hackad fÀrsk timjan
smör till stekning
Till servering
neutral keso
salladsgrönsaker
Gör sÄ hÀr:
1. Vispa Àgg och hÀlften av mjölken. TillsÀtt allt vetemjöl och vispa till dess smeten Àr helt klumpfri. HÀll dÀrefter ned resten av mjölken samt salt, smÀlt smör och finhackade örter. Smeten vinner pÄ att stÄ en halvtimme i kylskÄp innan den grÀddas till pannkakor.
2. GrÀdda Ätta tunna pannkakor. Första omgÄngen brukar krÀva extra smör i pannan, men sedan rÀcker det med smöret som finns i smeten.
3. Vik ihop pannkakorna sÄ att de fÄr lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.