Matig sallad

Tonfisksallad kan man äta året runt eftersom den är påtagligt "matig". Undvik tunga majonnäsdressingar och satsa i stället på en enkel vinägrett.

Tonfisksallad är alltid rätt, särskilt under den varma årstiden.

Tonfisksallad är alltid rätt, särskilt under den varma årstiden.

Foto: TT

Sverige2020-08-20 07:55

Tonfisksallad

För 4 personer, 15 minuter

2 burkar tonfisk i vatten, 300 g

2 hårdkokta ägg

100 g haricots verts

3–4 tomater

1/2 gurka

1 huvud isbergssallad

1 rödlök

1 citron

dill

Till dressingen:

2 msk olivolja med citronsmak

1 tsk vitvinsvinäger

2 nypor flingsalt

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen 8 minuter. Fryst haricots verts får sjuda 2 minuter, färska något längre. Kyl både ägg och bönor.

2. Riv salladen grovt. Skölj och tippa upp den på en ren handduk. Se till att den inte är full med vatten när den ska läggas upp. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i bitar. Skiva rödlöken. Gör en bädd på fyra tallrikar med sallad, tomat, gurka, bönor och rödlök. Avsluta med avrunnen tonfisk i bitar och hårdkokta ägg.

3. Fördela olja och vinäger över portionerna och toppa med citronklyftor, dill och flingsalt. Rostat bröd smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om