Han jämförs med artister som Nick Cave, Leonard Cohen och Tom Waits, och sägs verka i samma anda som band som the Cramps och Mink DeVille.

– Det är mest en pressgrej. Men självklart är de där hjältar för mig. Det är förstås en ära att nämnas i hop med dessa artister som jag lyssnade på när jag växte upp.

Luke Elliot befinner sig denna vecka i Norge. Dels för att hans flickvän är därifrån, dels för att samarbetar med norska musiker och för att norrmännen älskar hans musik.

Allt började med att en norsk musikjournalist såg honom spela i på en klubb i New York och började sprida ordet i norska medier, berättar 31-årige Luke Elliot.

När han kommer till Eskilstuna på lördag blir det hans tredje spelning i Sverige. Den första, som ägde rum på Obaren i Stockholm i maj i år, har av musikjournalisten Per Bjurman beskrivits som en sådan där konsert som folk kommer att ljuga om att de har sett.

– Haha, ja det var verkligen en spelning det, jag ser fram emot att tillbringa mer tid i Sverige, säger Luke Elliot.

Luke Elliot började spela piano som åttaåring.

– Jag har alltid velat spela musik, redan som barn hade jag en känsla av det är något jag måste göra, musik har alltid varit en del av mig, säger han.

Luke Elliot uppmärksammas särskilt för sina ballader.

– Jag gillar ballader för att jag vill berätta historier, jag växte upp med en massa historier, säger Luke Elliot som är från Princeton i New Jersey.

Till Eskilstuna kommer han solo.

– Det bli jag och mitt piano och en gitarr, säger han.

Just nu jobbar han med sitt andra album som han hoppas ska släppas i början av 2019. Där emellan kommer man att kunna se honom live på flera platser i Sverige.

– Vi kommer att släppa några turnédatum i Sverige snart.