K-fast bygger andra etappen i Munktellstaden

I november är det byggstart för Kommunfastigheters andra etapp i Munktellstaden. Två år senare ska de 66 hyreslägenheterna stå klara.

Här mellan Stiga Sports arena och Eskilstunaån växer nya bostäder fram. I november är det byggstart för Kommunfastigheters andra etapp med 66 nya lägenheter.

Här mellan Stiga Sports arena och Eskilstunaån växer nya bostäder fram. I november är det byggstart för Kommunfastigheters andra etapp med 66 nya lägenheter.

Foto: Lars Skärlund

Eskilstuna kommun2019-10-11 18:23

Eskilstuna Kommunfastigheter har skrivit ett avtal värt 112 miljoner kronor med HMB Construction som blir totalentreprenör för bygget av de 66 nya lägenheterna.

Eskilstuna är en av de snabbast växande kommunerna i landet. Vi är stolta över att få förnyat förtroende och få bidra till att skapa attraktiva och levande miljöer i staden, säger Andreas Rydbo, vd i AF Gruppen Sverige där HMB ingår.

Lägenheterna utgör den andra etappen i utbyggnaden av det som kallas Västra Munktellstaden, området mellan Stiga Sports arena och Eskilstunaån. Här ska totalt 400 nya bostäder byggas av tre olika byggherrar. Den första etappen är snart klar där Kommunfastigheter bygger 54 hyresrätter, Riksbyggen 48 bostadsrätter och Reinhold Gustafsson förvaltning 35 bostadsrätter.

– I den första etappen är det inflyttning i februari 2020. I november sätter vi igång med de 66 lägenheterna i etapp två, säger Mikael Johansson, projektledare på Kommunfastigheter.

De nya bostäderna byggs i direkt anslutning till den första etappen, med gaveln mot Stiga sports arena. Husen blir fyra våningar höga, med fasad i tegel och en grönskande innergård. Merparten av lägenheterna består av två- och trerummare.

– Det blir några ettor och några fyror också. Dessutom kommer vi att bygga tre etagelägenheter samt några "bokaler", där hyresgästen har möjlighet att kombinera boendet med någon typ av näringsverksamhet i gatuplanet.

K-fasts tredje etapp omfattar 120 lägenheter med planerad byggstart 2022.

Karta: Verkstadsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!