Tomten anlände till Kyrkogatan i en stor Volvo SUV i år.

Barnmorskan Sofia Heimer hade det snärjigt på julafton och dagarna runtom eftersom hon hyrt ut sig själv till tomte vid inte mindre än tolv tillfällen. Varje tomtning inbringar 500 kronor som oavkortat går till Barncancerfonden.

Första stoppet för barncancertomten på julafton var hos familjen Jallow på Kyrkogatan i Katrineholm strax före lunchtid. Där väntade fem barn och ett antal vuxna på att tomten skulle anlända ute i trapphuset. Kuriren fick hänga på när Sofia Heimer kom dit, krängde på sig den svettiga gummimasken, greppade jutesäcken full med julklappar och ringde på dörren.

Artikelbild

Tomten passade på att samla ihop alla barn för ett foto: Amara, Illy, Jack, Rebecka och John.

– Finns det några snälla barn här, mullrade tomten när dörren slogs upp av en liten pojke i familjen Jallow.

Sedan var skådespelet i gång. Tomten masade sig in genom hallen och slog sig ner i ett vardagsrum med gran, ännu fler julklappar och hela familjen församlad i soffan.

Efteråt var Sofia Heimer nöjd och mycket varm av den täta tomtemunderingen.

– Det är jättetrevligt att spela teater och se alla glada barn. På kvällen är det också mysigt, då är det nästan bara jag ute och kör och man vinkar till dem man möter.

Artikelbild

Sofia Heimer efter sitt första tomtebesök på Kyrkogatan. "Det är jättetrevligt att spela teater och se alla glada barn", säger hon till Kurirens reporter på plats.

I sin roll som barnmorska på Kullbergska träffar hon på många familjer. Nu uppmanar hon fler att använda julen till att ge glädje på olika sätt.