Det var under en utlandsresa i Thailand, 2016 som intresset för fotografering tog form för Juhain Shabo. Där fotograferade han enbart med sin mobiltelefon men väl hemma på svensk mark stod systemkameran högt upp på inköpslistan. I samband med inköpet av en ordentlig kamera köpte han även en drönare som han ville använda för att öka på kreativiteten.

Juhain tyckte att det var dags för Eskilstunaborna att se hur han ser på staden och har därför gjort en kortfilm som visar oss stadens vackra vyer.

– Staden har så många fina sidor och en vacker natur, säger Juhain.

Artikelbild

| Dalawella beach, Sri Lanka.

Juhain spenderar mycket tid på sin cykel och utforskar gärna stadens alla hörn. Med hjälp av drönaren kunde han också utforska staden från hög höjd och fann inspiration genom att studera hur Youtube-bloggare gör sina videor.

– Jag cyklar runt mycket i Eskilstuna. Jag tar med mig bilderna i huvudet hem och åker sedan tillbaka för att fotografera och spela in. Den här filmen blev precis som jag hade tänkt mig. Inspiration fick jag också genom att studera hur andra gör på Youtube.

Juhani arbetar på heltid på Hennes & Mauritz distribution i Eskilstuna och använder sitt fotointresse för att balanser upp vardagen.

– Det ger mig lugn och ro och en balans mellan arbetsliv och fritid som man behöver här i livet. Man går igenom en arbetsdag och sedan fotograferar man efter jobbet. Det är också skönt att bara få vara ifred, säger Juhain.

Artikelbild

Juhain Shabo

Idag är fotograferandet och filmandet endast en hobby för Juhain men visionen om att fortsätta utveckla intresset finns ändå där.

– I framtiden kan jag tänka mig att generera pengar på det. Kanske till och med få sponsorer om man har många följare men just i dag är det mer som ett intresse. Jag vill inte ha offensiv plan utan mer stegvist utveckla mitt intresse, säger Juhain.