En skön tid kommer

Sommartid och ljusare kvällar. För er som inte redan rullat fram utegrillen är det hög tid att agera.

Krönika av Joakim Serrander2016-04-04 06:00

Det går naturligtvis utmärkt att grilla året om, men det underlättar om det kan ske när kvicksilvret håller sig över nollan och utan ymnigt snöfall.

Känsla med att dra på sig en varm tröja, tända grillen och förbereda diverse utvalda godsaker, som ska få bekanta sig med det heta gallret är oslagbar. Med lite tid till förberedelser och tålamod under grillstunden går det att frambringa det allra bästa även ur de enklare råvarorna.

Spjäll, karré och hel kyckling, som välsignats med lite massage och en skön kryddblandning, kan smaka himmelskt gott om de får sin tillbörliga tid under klothuven. Själva grillningen sköter sig själv och om väntan blir för svår så går det bra att sysselsätta sig med tillbehören.

Gör en egen coleslaw. Blir det en bit vitkål över så kan den med fördel stressas på över den hetare delen av kolbädden. Hela ritualen sker med fördel i sällskap av någon likasinnad och en frostig karaff Mojito.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om