Låt det ta lite tid

Krönika av Joakim Serrander2014-04-27 20:11

Även om det går bra att grilla året om så är sköna försommarkvällar som gjorda för den trivsamma utomhussysslan. Ladda därför klotgrillen och passa på att bjuda över grannarna på en garanterat uppskattad BBQ. Till sex personer inskaffas två rejäla färska kycklingar. Gnid in dem i olivolja, krydda med timjan, lite peppar och ett par rejäla nypor flingsalt. Punktera en citron ett tjugotal tal gånger med en gaffel, tryck in den i kycklingskrovet och knyt ihop låren med steksnöre. Fös ihop de heta briketterna till den ena sidan av grillen och placera kycklingarna på gallrets andra sida. Grilla kycklingen indirekt i en och en halv timme under lock. Under tiden hinner du, utan att stressa, göra i ordning en trevlig grönsallad, vispa ihop en väldoftande aioli och duka fram ett rejält ljust bröd med lite lagom tuggmotstånd. Låt kycklingen vila tio minuter innan servering. Dryck till detta: Har du mot förmodan redan lyckats dricka upp all påskmust så kan du med fördel ställa fram ett par, tre flaskor rött.

Händer i dag:

28/4 Strängnäs kommuns kulturchef Christer Hermansson läser ur sin senaste bok, Förälskelsebok. Multeum kl 19.

28/4: Rim och ramsor på öppna förskolan i Mariefreds församlingshem, kl 11.

28/4: Matsamtal med representanter från Ica Torghallen på Mariefreds bibliotek, kl 19-21.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om