– Vi riktar oss till seniorer men alla är förstås välkomna och det är fritt fram att välja och vraka bland våra programpunkter, säger Erland Lundström, eldsjäl i teaterföreningen som tar sig an pjäsklassikern "Hemmet" av Bengt Bratt och Kent Andersson lördag eftermiddag.

Dessförinnan leder pianisten, tillika senioren, Gunnar Sandevärn körsång – och på kvällskvisten lirar klezmerbandet Den flygande bokrullen.

Eva Klevefelt kör uppvärmning och show på söndagen och om henne säger Erland Lundström lite dunkelt att hon är "ett fynd från Torshälla - exakt vad det betyder avslöjas på plats.

Artikelbild

Helgens andra teaterföreställning svarar nystartade SPF:s teatergrupp som blandar texter av August Strindberg, Olle Adolphson, William Shakespeare med vitsar från tidningen MAD.

Framöver planerar SPF-skådisarna att sätta tänderna i Dario Fo, så nästa års kulturfestival kan mycket väl bjuda på fars av italienskt snitt.

Därutöver föreläser Karin Winberg under vinjetten "Selma Lagerlöfs brev" och tre scenrävar intervjuas om sina minnen på tiljan. Det handlar om Sonny Nilsson och Kristina Nilsson, mångåriga slitvargar i Eskilstunarevyn och Harriet Karlsson med ett förflutet i Scenknuten.

Kulturhelgen avrundas med en musikalisk show signerad VibrAccordeon band och Lilla Storbandet.

– Vi hoppas göra kulturfestivalen till en årlig tradition, säger Erland Lundström som sett Teaterföreningen S:t Eskil växa till sig i medlemsantal under arbetet med arrangemangen. Fler och fler tar på sig olika roller för att få allt att funka.

Kulturfestivalen sponsras av Rekarnestiftelsen.