Rademachersmedjorna utgörs av en samling bevarade byggnader från Reinhold Rademachers smidesmanufaktur från 1650-talet. Bland de faluröda husen och gröna gräsmattorna finns inte bara café, restauranger och hantverkare utan även en friluftsscen där det händer saker hela sommaren.

Tre olika teaterföreställningar kommer att spelas. Bland annat kommer Braunerhielmska Friluftsteatern att för 50 året i rad spela fars. I år heter pjäsen "Om man bäddar får man ligga!” och premiären äger rum den 4 juli.

Dessutom återvänder Teater 7 som spelar fars i den klassiska teaterformen commedia dell'arte med rötter i 1500-talets Italien. ”Sex fiaskon och en doktor” heter årets föreställning.

Artikelbild

Förra sommaren kunde man se Ola Wallinder som Il Capitano i en commedia dell'arte-föreställning med Teater7 i Rademachersmedjorna. Denna sommar återkommer Il Capitano i farsen ”Sex fiaskon och en doktor”.

Annat som utspelar sig på scenen är ett traditionellt kvällskvitter. I augusti kommer Duo Linnskog med gästartister att bjuda på låtar i allsköns genrer och en hel del allsånger.

I augusti återkommer även den mångkulturella festivalen Four Corners i Rademachersmedjorna, med foodtrucks, hantverk och artistuppträdanden.