Skarpt risslad i svart – tighta piratbyxor, dito top, figurnära kavaj och glänsande lackskor med maffig rågummisula – intar LaGaylia biografscenen och bjuder på några ”moves like Jagger”. Hon är i ständig rörelse, dansar, snurrar, hoppar, stretchar i takt med de uppfordrande rytmerna. Hennes sång liksom kroppsspråket i övrigt lägger i dagen en enastående känsla för timing. En del av koreografin må vara inlån från scenpersonligheter som Mick Jagger, Michael Jackson, Tina Turner och andra, men när allt kokat ner så talar vi om yrvädret LaGaylia och hennes starka personlighet sträcker sig ut i publikhavet.

Otis Redding-låten ”Respect” anger tonen för kvällens konsert. Elbasen är tung och funky och kopplar till trummorna så att bas och baskagge förenas i en gemensam funktion. Virveln med tung två-fyra skapar motvikt. Gitarren, lagom distorderad och med tydligt rymdpåslag, parkerar ett rytmiskt mönster mellan basen och trummorna medan keyboarden binder samman och överbryggar. Det är tight och svängigt och energin flödar. Efter en lång instrumental inledning ansluter så LaGaylia. Hennes röst får vingar när hon trycker fram de höga tonerna. Den riffbetonade låten antar något av gospelkaraktär och körande Anneli Axelsson förstärker effekten. Fullt drag redan från start. Javisst, för nu är det LaGaylia show.

Flertalet låtar landar i funk- och soul-fåran och det handlar mycket om tryck i rösten och suggestiva upprepningar. LaGaylia kramar ut det sista ur de tunga soullåtarna och man förvånas över att rösten håller. Men den tycks stå pall för när larmet lagt sig kan hon helt obehindrat och med kristallklar stämma leverera melodiska stycken mjukt och fint.

Ett exempel är Prince’ fina ballad ”Purple rain” som inleds lågmält för att småningom landa i ett formidabelt gitarrsolo där fingerfärdighet och musikalisk känsla möts i ett värmande famntag. Ett medley med Chaka Kahn-låtar, bland annat powerballaden ”Through the fire”, bjuder på ett utomordentligt synth-solo med tydliga jazzinfluenser. Beyoncés “Love on top”, U2’s ”In the name of love”, och Alicia Keys “If I ain’t got you” är några andra välkända låtar som får liv denna magiska afton.