"Jag har hela mitt sammanhang här"

2010 såg Printz bageri dagens ljus. Sju år senare finns chansen att majoritetsägaren Maria Printz hamnar på väggen bland Läggestaporträtten.– Det har handlat mycket om blod, svett och tårar, säger Selaöbon när vi träffas i det Gula industrihuset.

LÄGGESTAPORTRÄTTEN2017-01-12 07:29

Maria Printz växte upp med mor, far – som båda var krigsbarn – och en äldre bror på Stora Lundby på Överselö.

I vuxen ålder återvände hon till föräldrahemmet för att år 2000 ta över det formella ansvaret för fastigheten.

– Jag har hela mitt sammanhang här, säger Maria Printz och fortsätter:

– Jag har bott i Frankrike, Tyskland och England. Ursprungstanken var att bli akademiker, men jag fastnade i restaurangbranschen när jag extraknäckte, förklarar Maria Printz.

Tidigare sysslade hon med cateringverksamhet – firman fanns i det gamla postkontoret i Stallarholmen.

För sex år sedan såg alltså Printz bageri dagens ljus. Maria Printz valde mellan att etablera företaget i Strängnäs eller på sin hemmaplan.

– Vi var tre personer som startade företaget. Vi gillar Stallarholmen och är intresserade av entreprenörskap.

– Där vi sitter nu fanns det tidigare en raserad industrilokal, förklarar hon över en kopp kaffe och nybakat saffransbröd.

Printz bageri har numera även en filial i Eskilstuna.

– Tio personer har fast jobb hos oss. Det känns mycket värdefullt, konstaterar Maria Printz.

Står du ofta ute i bageriet?

– Nej, det har blivit allt mindre av den varan. Jag behöver mer tid som chef. Jag ser mig som säljare, marknadsförare, ambassadör och hantverkare.

Finns det planer på att expandera ytterligare?

– Vi ska inte fabriksväxa utan satsa på att bygga ett mervärde lokalt. I och med etableringen i Eskilstuna har vi skapat en rörelse mellan orterna.

Vad är roligast på jobbet?

– Att få se medarbetarna växa!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om