För sjunde året i ordningen kommer loppisskylten att visa besökare rätt bland grusvägarna vid Kjulaåsen – makarnas sommarhus med tillhörande prylbod ligger bara ett stenkast från stora vägen. Det är dock troligt att två små fyrbenta alerta vänner, Helga och Cha Cha hinner hälsa kunderna välkomna innan Christian och Håkan Eger gör det.

– De blir så glada när det kommer folk, och är alltid med, berättar Christian.

– Prylboden är döpt efter vår första hund Majken, en shih tzu. Hon blev 17 år och levde och dog här, säger Håkan.

När paret köpte huset 2006 visade det sig att de fick ett stycke svenskt kulturarv på köpet. På vinden, i uthuset och i snickarboden – överallt fanns gamla föremål som ingick i köpet.

– I snickarboden, som vi tänkte göra gästrum av, fanns fina verktyg som hamnade på ett museum i Stockholm.

Paret putsade och gjorde i ordning föremålen som de ville sälja och sköt planerna på ett gästrum på framtiden. Hobbyverksamheten Majkens prylbod, med sina gedigna gamla bruksföremål, slitna plåtburkar på prydliga rader, lampor från olika tidsepoker, retroprylar och en uppsjö inredningsdetaljer var ett faktum.

– Jag brukar kalla det Hemnet-prylar, säger Håkan och skrattar. Det går i vågor vad kunderna är ute efter, men träsockerlådor är alltid populärt. Målet är att sälja av det som finns i boden inom två år. Vinden är helt röjd nu, det är jätteskönt!

Prisbilden är förvånansvärt låg.

– Alla ska ha råd att handla på en loppis. Man kan tro att det är dyrare eftersom det är ordning och reda, men så är det inte. Det ser ut som jag själv vill att det ska göra när jag besöker en loppis.

Ett besök som makarna sent ska glömma inträffade 2014. Körledaren Gabriel Fors och hans kör skulle uppträda i kyrkan i Kjula. De hörde av sig och undrade om de kunde komma förbi. Det resulterade i ett besök som förutom shopping ("de köpte bland annat en mängd gamla damhattar") innefattade timmar vid ett dukat långbord. Håkan och Christian hade fixat våfflor. Snart ljöd "O come let us adore him" i trädgården.

– De tackade för besöket genom att brista ut i sång inför förbipasserande Kjulabor, berättar Christian. Det var ett Hallelujah-moment!

Förra året tog makarna en paus från prylboden men nu är ordningen återställd. 5 maj stundar premiären.

– Det ska bli kul att träffa stammisarna igen. Jag tror att kunderna har saknat oss, säger Håkan.

– Ja, många har frågat, de tycker att det är så mysigt här, fyller Christian i.