Ny krögare pÄ MÀlarbadens Golfklubb

Det utlovas prisvÀrd amerikansk barbecue nÀr sjökrogen i MÀlarbaden fÄr ny krögare.

Restaurangen satsar mycket pÄ amerikansk barbecue, men erbjuder Àven vanliga luncher med husmansrÀtter.

Restaurangen satsar mycket pÄ amerikansk barbecue, men erbjuder Àven vanliga luncher med husmansrÀtter.

Foto: Joachim Sorbe

MĂ€larbaden2020-05-12 20:56

– Det kĂ€ndes som en bra grej att hoppa pĂ„. Största anledningen Ă€r att vi gillar miljön. Det Ă€r fint hĂ€r ute, det ligger företag runtomkring. SĂ„ lĂ€nge de inte gör en lockdown i Sverige kommer det fortfarande att vara folk ute och spela golf, sĂ€ger Michael Thelning som stĂ„r för den dagliga driften av restaurangen. 

– Vi hoppas inte att den hĂ€r coronan hĂ„ller i sig i ett eller tvĂ„ Ă„r för dĂ„ spelar det ju ingen roll vad man gör. Samtidigt kan man inte bara sĂ€tta sig pĂ„ en stol och vĂ€nta. 

MĂ€larbadens Golfklubb har tecknat avtal med ett nytt företag som heter Grillfabriken by the Sea, vilket Ă€ven kommer att bli sjökrogens nya namn. 

– Vi har skrivit ett tvÄÄrsavtal med Grillfabriken by the Sea, sĂ€ger Mia Forslöf, ordförande för MĂ€larbadens Golfklubb. 

PÄ vÀggarna hÀnger gamla amerikanska reklamskyltar.
PÄ vÀggarna hÀnger gamla amerikanska reklamskyltar.

Bakom Grillfabriken by the Sea stĂ„r Anette Hellgren som bland annat driver restaurangen Texas Longhorn i Nyköping. 

Michael Thelning har tidigare bland annat jobbat pÄ kÀndiskocken Melker Anderssons restaurang Grill i Stockholm. PÄ senare tid har han jobbat pÄ Texas Longhorn i Nyköping och med cateringföretaget Grillfabriken som ordnar amerikansk barbecue till bland annat festivaler och marknader i Sörmland.

De nya krögarna tog över restaurangen i april och började med lunchservering i slutet av mÄnaden.

 â€“ MĂ€larbaden Ă€r en vacker plats. Vi vill ge folk i MĂ€larbaden, TorshĂ€lla och Eskilstuna en plats att Ă„ka till och Ă€ta hĂ€rlig god barbecuemat. Det Ă€r fantastiskt hĂ€r ute med vattnet och golfbanan. 

Kundtillströmningen har varit lite ojĂ€mn beroende pĂ„ vĂ€dret, men Michael kan redan konstatera att det finns mĂ„nga som gillar hans burgare och barbequebrickor. 

– SjĂ€lvklart kör vi amerikansk barbecue, men vi kommer fortfarande att ha vanliga luncher med husmansrĂ€tter. Vi kommer att ha en specialpizzaugn sĂ„ vi kommer ocksĂ„ att ha pizzor pĂ„ luncherna och kvĂ€llarna. 

Michael Thelning som stÄr för den dagliga driften av restaurangen.
Michael Thelning som stÄr för den dagliga driften av restaurangen.

Michael berĂ€ttar att de pratade mycket med klubbmedlemmar och andra personer i nĂ€romrĂ„det innan de bestĂ€mde sig för att satsa pĂ„ golfrestaurangen. 

– Vi har varit lyhörda och lyssnat vĂ€ldigt mycket. NĂ€r man jobbar med amerikansk barbecue kan man hĂ„lla en ganska skaplig prisnivĂ„ sĂ„ att det finns nĂ„gonting för alla. 

Den nya krögaren har gjort vissa förÀndringar av restaurangens inredning. PÄ vÀggarna hÀnger gamla amerikanska reklamskyltar för barbeque och öl. HÀr finns ocksÄ fotografier av boskapsrasen Texas longhorn och bilder som visar Grillfabrikens mat och verksamhet. Andra inredningsdetaljer utgörs av basebollhandskar och en golfklubba. Michael har mÄlat balkarna bruna för att ge en varmare kÀnsla och kommer att sÀtta upp korrugerad plÄt vid disken.

Michael menar att Grillfabriken by the Seas satsning i MĂ€larbaden Ă€r lĂ„ngsiktig. MĂ„let Ă€r att hĂ„lla öppet Ă„ret runt och att i december erbjuda ett julbord med amerikansk barbecue. 

En plus med satsningen pĂ„ golfrestaurangen Ă€r att cateringföretaget Grillfabriken fĂ„r tillgĂ„ng till ett produktionskök i Eskilstuna. 

– Förut har vi bara haft ett produktionskök i Nyköping och utgĂ„tt dĂ€rifrĂ„n, men nu fĂ„r vi Ă€ven en utgĂ„ngspunkt frĂ„n Eskilstuna sĂ„ att vi Ă€ven kan nĂ„ VĂ€sterĂ„s och Örebro. 

Karta: Grillfabriken by the Sea
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!