Den typiska doften som är så förknippad med jul är det första man slås av inne på Malmköpingsföretaget. Men här är det inte en vanlig kastrull glögg som värms på spisen. Här är en sats glögg lika med 25 000 liter.
För första gången tillverkar Malmköpings nya spritbolag glögg. Drycken görs åt Snälleröds. Fabriken i Malmköping är legotappande, det vill säga man äger inte själv produkten utan producerar den åt någon annan. Glöggen är ekologisk vilket innebär att den inte är smaksatt med essenser. I-stället har kryddor legat i alkohol och alkoholen har fått dra åt sig smakerna innan den blandas med resten av ingredienserna till drycken.
– Kravet för att glöggen ska vara ekologisk är att den inte ska innehålla några kemikalier. Det giftigaste i glöggen är alkoholen och den dricker vi väl frivilligt, säger Olof Langbeck, vd och delägare.
I vanliga fall producerar fabriken mest vodka. Det är bland annat för att klara av de stora volymerna glögg som bolaget nu expanderar.
Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning.