Cecilia Andersson är uppvuxen i Malmköping men har sedan fem år tillbaka jobbat på det anrika Tössebageriet i Stockholm där hon sedan två och ett halvt år är chefskonditor. I måndags var en av fem semifinalister som kvalificerade sig till finalen i Årets Konditor.
– Jag känner mig riktigt taggad! Nu vill jag visa vad jag går för och visa att jag har utvecklats sedan sist, säger Cecilia Andersson.
Cecilia syftar på finalen i samma tävling 2009. Då slutade hon på andra plats. De resultaten kommer hon inte nöja sig med i år. Det är bara seger som gäller.
– Ja, det måste jag rikta in mig på. Jag vet vad det handlar om och hur mycket jobb och press det innebär. Det tror jag är positivt. Dessutom har jag jobbat tre år till som konditor och blivit bättre.
Det som tog Cecilia till finalen var bland annat en brownie med macadamianötter, en smörkola och en päronmousse. Hon har taktiken klar inför finalen på Nordiska Museet i Stockholm den 12 oktober.
– Temat är höst och jag kommer köra med mycket svenskt och försöka ha så mycket ekologiskt och närproducerat som möjligt. Kanske kommer jag ta med något från Sörmland, det finns många guldkorn där.
Finalisterna ska göra en trevåningstårta, tre praliner samt ett hemligt bakverk som avslöjas dagen innan tävlingen. Bidragen bedöms sedan av en jury i smak, utseende, kreativitet och hantverk.
I torsdagens pappersupplaga av Eskilstuna-Kuriren bjuder Cecilia på sitt bästa recept inför midsommarfirandet.