Nästa vecka blir det älg på menyn

På måndag inleds Älgveckan i Sörmland. Då ska älgköttet dominera utvalda restaurangers menyer och finnas till hands i en rad butiker och slakterier. Bland annat på Hotell Plevnagården i Malmköping där en rad deltagare i Älgveckan träffades i dag.

Malmköping2011-11-02 17:30

– Genom att servera en ljuvlig älgfilé hoppas vi kunna stärka konsumentens förtroende för jakten och jägarna, säger Sören Larsson, vice ordförande för Jägareförbundet i Sörmland.

Tillgången på viltkött i Sörmland är en av de bästa i hela landet med gott om älg, kronhjortar, dovhjortar, rådjur och vildsvin. Men köttet når inte fram till restaurangernas menyer och konsumenternas varukorg i tillräckligt stor utsträckning. Det anser Svenska Jägareförbundet i Sörmland som vill ändra på det genom att slå ett slag för älgen.

– Vilt kött är inte bara ekologiskt och närproducerat. Det är nyttigt också, säger Sören Larsson.

I Sörmland deltar 16 restauranger, butiker, gårdsbutiker och viltslakterier. Restauranger från alla län förutom Katrineholm och Vingåker finns representerade och där kommer älg finns med på menyn i dagarna sju. Läs mer i torsdagens Eskilstuna-Kuriren om var du kan ta del av älgveckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om