Sista kapitlet i historien om norra infarten

Ända sedan norra infarten stängdes i Malmköping för drygt fyra år sedan har protesterna varit ljudliga. Snart inleds det arbete som så många Malmköpingsbor längtat efter.
- Det känns som vi är framme vid resans slut, säger Krister Berg som sitter med i Malmköpings ortsutvecklingsgrupp.

Malmköping2011-11-11 06:02

Eskilstuna-Kuriren har skrivit spaltmeter om turerna kring infarten, och faktum är att protesterna mot stängningen inleddes redan innan jordhögen tagit plats vid rondellen. Snart inleds arbetet som protesterna resulterat i och det första spadtaget i högen förväntas tas innan året är slut.

- Innan jul kommer vi ha en ceremoni med ett första spadtag även om det blir symboliskt. Skulle vi inte komma igång innan nyår blir det dock väldigt tidigt efter årsskiftet, säger Hans-Erik Eriksson, som är planingenjör på Flens kommun och som sitter med i Malmköpings ortsutvecklingsgrupp.

Krister Berg, som äger färgbutik i Malmköping, har varit en av de drivande i frågan om norra infarten och sitter med i ortsutvecklingsgruppen. Han känner en lättnad nu när arbetet snart inleds.

- Det här har varit väldigt angeläget för oss och var på tapeten tidigt. Alla näringsidkare här har blivit drabbade av att infarten stängdes. Men folket reste sig och kämpade med bra argument för Malmköpings överlevnad och utveckling.

Att jordhögen efter många turer nu ska börja grävas bort inom kort tror Krister Berg kommer innebära minst lika mycket psykologiskt som konkret för Malmköpingsborna.

- Det här har varit en ond sak för oss. För många blev det nog en chock när de insåg vad det innebar när förbifarten stängdes. Därför ska vi ha en symbolisk ceremoni när arbetet inleds.

Läs mer om turerna kring infarten samt planerna på hur Malmköping ska utvecklas i fredagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om