Sveriges bästa kommer till julmarknad

Hon är Sveriges bästa konditor, i helgen kommer hon till Malmköping. Cecilia Andersson bjuder dessförinnan Eskilstuna-Kurirens läsare på julgodistips.

Malmköping2012-12-07 16:43

Cecilia Andersson är uppväxt i Malmköping och efter att tidigare slutat tvåa vann hon i år titeln Årets konditor. Till vardags är hon chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm, men i helgen står hon på Malmköpings julmarknad.

Blir det julmarknadsdebut för dig?

- Ja, det blir det, och det kommer bli en jättemysig upplevelse.

Vad kommer du sälja?

- Hemmagjord pepparkaksdeg, riktigt smör och så har jag gjort en massa praliner, choklad och tryffel.

Vad har titeln Årets konditor inneburit för dig?

- När jag vann sa de att det skulle bli lugnt de första månaderna, men det har varit helt galet. Jag har jobbat 17 timmar per dag, ställt upp i 30-40 tidningar, på tv, deltagit i pepparkakshustävlingar och varit på olika event och möten. Så nu är jag lite sliten.

Och ändå tar du dig tid att komma på julmarknad i Malmköping?

- Ja, jag kommer ju därifrån och det är mysigt att kunna göra det här tillsammans med min syster. Det ska bli kul att komma och träffa folk man känner.

Till sist får du bjuda på ett bra tips inför julgodisbaket?

- Ok, hacka först mandel, stänk sedan sockerlag och florsocker på mandeln innan du strör ut mandeln på en plåt och sätter in den i ugnen. Ta ut den när den är gyllenbrun. Smält sedan choklad och blanda ner mandeln. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och frys det. Sedan är det bara att bryta den i mindre bitar. Lätt, fort och gott!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om