Förra året var det tio år sedan Flens fastighetskung Rolf Lydahl tog över Hotel Malmköping som ligger i den skogliga miljön en bit upp på Furugatan.
– Planen från dag 1 var att man skulle bli den bästa konferensanläggningen i mitten av Sörmland. Nu säger vi att vi vill vara den bästa mötesplatsen i mitten av Sörmland. Konferensen är vår primära gäst, men inte den enda. Vi har även nått privatmarknaden och ser oss mer eller mindre som Flens stadshotell, säger Sofia Tinglöf Fredriksson som sedan sex år är chef på Hotel Malmköping.
Lagom till tioårsjubileet i fjol var det nyinvigning av hotellrestaurangen som givits en ny profil. Restaurangen hade renoverats och försetts med nytt golv och nya möbler.
– Vi öppnade partiet mot uteserveringen för att få in mer ljus, säger Sofia Tinglöf Fredriksson.
– Hotellets grafiska profil var skog och natur och det ville vi förlänga in i restaurangen.
Många uppskattar den avslappnade miljön på restaurangen Hjorten & Gösen. Det har gått över förväntan bra för restaurangen där nötköttet kommer från Rolf Lydahls egen Kravmärkta gård Sofielunds Gård och fisken från sjön Uren. Restaurangen använder även mjöl från Warbro Kvarn och serverar öl från Nils Oscar och IPA från Malmköpings egen bryggmästare Leif Ranemo. Restaurangen har plats för cirka 80 personer. Om några månader kommer det även att vara full fart på uteserveringen.
Hotellet har 45 rum med totalt 70 bäddar. Rummen är smakfullt inredda med bland annat helkaklade badrum. Byggnaden uppfördes på 1950-talet och fungerade fram till 1990-talet som konvalescenthem. På sommaren kan hotellgästerna bada i Hosjön som ligger en kort skogspromenad från hotellet och på vintern åka slalom i Malmabacken som ligger inom några minuters bilfärd. Hotellet har nyligen tagit ett nytt spabad i bruk.
– På månadsbasis ligger vi på 45 procents beläggning. Det är bra tycker jag, säger Sofia.
Hotellet fick ett lyft när det för några år sedan anslöt sig till Sure Hotels by Best Western vilket bland annat innebär att hotellet kan nyttja den stora kedjans bokningssystem och bonusprogram.
– Där har vi en väldigt stor kundbank och kunderna har hittat oss lättare i den här regionen. Vi ligger i hjärtat av Sörmland och har ungefär 30-40 minuter till vilken sörmländsk sevärdhet som helst, säger Sofia.
– En orsak till att vi är ett eftertraktat konferensalternativ är att någon deltagare sällan behöver åka längre än någon annan.
Omsättningen uppgår till knappt 13 miljoner kronor. Hotellet har 12 anställda.
– Vi är inte så stora. Ingen av oss som jobbar här är rädd att hugga in på en annan avdelning. Vi är som en liten kärnfamilj på det här lilla hotellet och restaurangen.
Hotellets konferenslokaler är utrustade med toppmodern teknik. Den största konferenslokalen har plats för 100 personer. Hotel Malmköping kommer enligt Sofia att fortsätta att jobba med kvalitet.
– Målet är att vara en verksamhet som har öppet sju dagar i veckan på sikt, säger Sofia.