Det var i maj i år som krögaren Pär Asker och hans fru Lena Fredriksson Asker flyttade till Malmköping från Stockholm och tog över Wärdshuset. Efter en ordentlig renovering har restaurangen och hotellet återigen slagit upp portarna.
– Vi öppnade den 23 juli och har fått en bra start med mycket folk. Det är positivt att vi har rättigheter också. Bara i dag var det 70 personer här och lunchade, trots att vi inte marknadsfört något. Det har spridits med mun mot mun-metoden, säger Pär Asker, som har en gedigen meritförteckning från krögarbranschen i Stockholm.
Tidigare har Pär varit anställd av franska företag och jobbat på Konstakademin på Fredsgatan 12. Just maten är något som de nya ägarna har satsat på.
– Vi har pratat med många Malmköpingsbor om vad de vill ha. Det är roligt att husmanskost är efterfrågat. Jag har jobbat med det tidigare, säger Pär Asker, som också menar att de kommer att satsa på närproducerade livsmedel.
– Wärdshuset ska leva upp till vad det en gång var.
I dagens tidning kan du fortsätta läsa om hur Wärdshuset ska leva upp igen och vad som händer i höst.