Anna Magnussen och hennes sambo Oskar Andersson bor på Löpsjötorp. Oskar är fjortonde generationen på bondstället i Strångsjö. Där finns det nu 33 mjölkkor, och totalt runt 130 nötkreatur. Anna sköter det mesta som inte har med gård och djur att göra. Hon är sjuksköterska, just nu föräldraledig från sitt jobb på Karsuddens sjukhus där hon trivs väldigt bra.

Anna är uppvuxen i Vingåkers samhälle men landsbygden passar henne.

– Jag trivs jättemycket i naturen, har alltid gjort, och jag tycker om djur, så jag trivs med att bo så här. Jag är med och räknar djur på sommaren, matar kalvar och korna om det behövs, säger hon.

Artikelbild

– Man kunde ju önska att Oskars jobb inte tog all tid för honom. Men det är ju livsstilen.

Hur är det att vara föräldraledig?

– Jag trivs väldigt bra som mamma och med att vara föräldraledig, den fasen i livet. Jag tycker om barn, och jag känner att jag får dagen att gå. Många som är föräldralediga kan tycka att vardagen blir väldigt enformig och att de missar mycket socialt med andra vuxna. Men tiden går fort tycker jag, och barnen utvecklas ju mycket hela tiden.

Vad är roligt med att vara hemma?

Artikelbild

– Det är väl att se utvecklingen på barnen, och att se det enkla i livet och få en enkel vardag på det viset. Man behöver inte stressa och göra en massa saker.

När Anna har pratat med mammor som fick barn för många år sedan så har de upptäckt en press på nya mammor i dagens läge, en press där allt ska vara perfekt, säger hon.

– Det är mycket mom shaming, att folk negativt kritiserar de val man gör som mamma eller sättet man uppfostrar sina barn på.

På frågan om hon vill skapa debatt säger Anna:

– Jag vill att man ska tänka själv, förstå att man kan leva och göra på olika sätt. Sen hoppas jag att folk kan skriva åsikter på ett sätt som inte sårar andra, utan några personpåhopp.

När Anna och Oskar har lite tid tillsammans prioriterar de att göra något med barnen.

– Sist var vi till Busfabriken med några kompisar och lekte.