Andréas Johansson försöker förmå Mellösaborna att motionsträna i grupp.

"Man ska träna för att bli gammal"

Mellösa

Andréas Johansson är en framtida personlig tränare och kostrådgivare som håller i gruppträningspassen i Kyrkskolans gymnastiksal i Mellösa varje onsdag.

Varför ska man motionera?

– För att man mår bra av det och det ger en bra känsla i kroppen. Man ska träna för att ha bra förutsättningar för att bli gammal när kroppen börjar brytas ner och för att orka med vardagen. Sen är det kul att utmana varandra och se resultat.

Finns det fördelar med att träna i grupp?

– Man peppar och pushar varandra och det är en skön gemensam stämning för gänget på plats. Man motiverar varandra.

Hur tränar ni?

– Passen är en timme långa och har lite olika inriktningar. Först har vi kört corepass (bålstyrka), nu är det styrka och puls. Passen är gjorda så att de anpassas efter egen förmåga, det finns alltid olika alternativ vid varje övning. I sommar kommer vi att gå utomhus och träna.

Vilka är det som kommer till gruppträningen?

– Det är mellan åtta och tio personer och vi har en väldig spridning, från 12 år upp till folk i 55-årsåldern.

Vad driver dig att göra detta?

– Dels älskar jag själv att träna och jag går en utbildning till personlig tränare, kostrådgivare och massör så det är vad jag kommer att jobba med. Dels är det kul att göra något för orten som jag bor och är uppväxt i. Finns det ett intresse blir det ett slags terminskort till hösten och fler pass per vecka.

Vad tränar du helst själv?

– Jag kör gruppträningspass som body pump och body combat men lite tuffare, min träning i Mellösa inspireras av sådan träning.