Minns ni hur kön ringlade sig lÀngs med HammarvÀgen, nÀr en restaurang i Stockholm delade ut förbestÀllda delikatesskassar och Àven sÄlde matlÄdor med italienska pastarÀtter utanför Annas hembageri? Det var vÄren 2020 och coronapandemin hade just förlamat restaurangbranschen.
â UtifrĂ„n hur mycket vi sĂ„lde sĂ„ har vi nu beslutat att göra en större grej av det hĂ€r, sĂ€ger Johan Wrangel.
DÄ var han delÀgare i Stockholmsrestaurangen. Det jobbet klev han av sommaren 2020. Numera driver han Gripsholms golfrestaurang, tillsammans med Magnus Lundström, sÄ det Àr under ny flagg som utlÀmningen ÄteruppstÄr nÀsta vecka.
PÄ tisdag parkerar krögarduon sin nya kylbil utanför bageriet, för försÀljning av matlÄdor.
DÀrefter Àr tanken att bilen ska rulla i olika delar av framför allt Mariefred men kanske ocksÄ andra delar av kommunen och möjligen lÀnet.
â Som glassbilen, fast med pasta. En dag i veckan stannar vi i centrala Mariefred, en annan blir det Marielundsviken. Vi har alla möjligheter att köra ut matlĂ„dor Ă€ven till StrĂ€ngnĂ€s och Stallarholmen, exempelvis, om det finns ett sĂ„nt intresse, sĂ€ger Johan Wrangel.
Blir det bara pasta?
â Vi börjar sĂ„. Pasta Ă€r nĂ„got som de flesta gillar. Det fungerar ocksĂ„ bra i matlĂ„da, det blir gott nĂ€r man vĂ€rmer upp det till skillnad mot kokt potatis som inte blir sĂ„ kul. Men det Ă€r möjligt att vi utökar med nĂ„got annat slags mat lĂ€ngre fram.
Facebookgruppen som lanserades under coronavĂ„ren Ă€r navet för information om dag, tid och plats. Inledningsvis kommer det att finnas 4â5 rĂ€tter att vĂ€lja bland, men utbudet kan komma att bli större framöver.
â Gruppen har mer Ă€n 1 000 följare och det vill vi göra nĂ„got av. Det hĂ€r med att laga mat Ă€r en stor grej i vardagen nĂ€r man har kids överallt och tiden inte rĂ€cker till. Folk arbetar dessutom fortfarande hemma. Det borde finnas underlag för att fĂ„ det hĂ€r att funka, sĂ€ger Johan Wrangel.
Tankarna pÄ denna mobila lösning har funnits en tid, men satsningen drar igÄng nu nÀr det inte lÀngre Àr högsÀsong pÄ golfbanan. Restaurangen, som enligt Johan Wrangel haft "en ganska bra sommar", ska dock hÄlla öppet för luncher Äret runt.
â Det Ă€r ingen golfrestaurang, utan en restaurang som ligger vid en golfbana. Vi vill att mariefredarna fortsĂ€tter att komma hit hela Ă„ret.