Semestern är över för denna sommar, för min del. Det blev fyra veckor med nästan enbart soligt väder och fantastiskt trevligt sällskap i krokarna.

Det blev mycket bilåkande. Vi var ner till södra Sverige i två omgångar. Jag blev förvånad över att det var så lite trafik på vägarna. Och lite vägarbeten på just våra vägar. Det flöt mestadels på väldigt bra. Två–tre idioter bakom ratten råkar man alltid ut för, sådana som bara ska pressa sig om och vill att man ska ge fri väg åt dem dessutom. Man är inte förvånad över att det inträffar olyckor.

Men värst denna sommar var nog långtradarchaufförerna.

Om det är en hastighetsbegränsning på en Europaväg och en långtradare precis håller den så är det väl inga problem att ligga bakom? Men de där chaufförerna som envisas med att köra om en kollega. I typ två kilometer i timmen snabbare? Det kan ju göra vem som helst galen!

Och gärna i ett litet uppförslut så att de knappt rör sig framåt överhuvud taget. Snarare långsammare än fordonet de försöker köra om.

Det var inte en eller två gånger vi råkade ut för detta i sommar. Snarare sju-åtta gånger!

Innan Helsingborg drabbades vi av den värsta. Det tog uppemot två minuter för långtradaren att köra om en annan. Han körde i runt 70 kilometer i timmen upp för en backe. På en 100-väg! Kön var lååååång innan han var förbi.

Strax efter var vi framme i Helsingborg och regnet stod som spön i backen.

Utanför vårt hotell fanns det tre–fyra platser för gäster som ville stanna nära och bära in väskorna. Och kanske hinna checka in.

På en skylt står det P, 15 minuter. Och sen en extra skylt där det är stoppförbud för taxibilar.

Gissa vilka som hade parkerat där?

FYRA TAXIBILAR, SÅ KLART!

Hade inte vädret varit så dåligt vet jag en person som hade skällt ut dem.

Nu väntade vi i stället ut vädret. Morrandes i bilen...

Sen blev det bubbel på rummet.