Opretentiöst, men med rikliga mĂ€ngder gemyt, fantasi och vĂ€llagad mat â sĂ„ kan matprojektet HP 12 enkelt sammanfattas som startar pĂ„ lördag.
â En gĂ„ng i mĂ„naden och ett Ă„r framĂ„t kommer vi arrangera middagar i olika lokaler som hör till Hanebergs sĂ€teris Ă€gor. Lördagens sittning Ă€r slutsĂ„ld sedan lĂ€nge, men det blir fler tillfĂ€llen för den som Ă€r nyfiken pĂ„ vad vi har att erbjuda, sĂ€ger krögaren Fredrik Wennerström.
Tillsammans med Hanebergs Anders Kruhsberg vill han gĂ€rna visa vad trakten kring NĂ€shulta kan erbjuda i matvĂ€g â och sĂ„ hĂ€r Ă„rs stĂ„r viltkött högt pĂ„ repertoaren.
â Vi kommer att anpassa menyn efter sĂ€song och vem som helst kan boka middagsbiljett till vĂ„ra evenemang som vi marknadsför pĂ„ sociala medier, sĂ€ger Anders Kruhsberg.
Innan sjÀlva sittningen trÀffas gÀsterna vid en given samlingspunkt för att dÀrefter gemensamt bege sig till middagslokalen.
â GĂ€sterna kan komma sjĂ€lva eller i större sĂ€llskap och det gĂ„r sĂ„ klart bra att sitta med nĂ„gon man inte kĂ€nner. Vi hoppas att kunna erbjuda trivsamma gruppmiddagar dĂ€r det ges möjlighet att bekanta sig med andra, sĂ€ger Fredrik Wennerström.
Lördagens meny vill de Ànnu inte slÀppa, men att det kommer att serveras vilt i nÄgon form Àr en lÄgoddsare.
â Vi tror det kommer bli uppskattat. Det ska inte vara för stelt och pretentiöst â hĂ€r ska maten och miljön fĂ„ tala.