– Det brann med öppna lågor genom fönstren när vi kom fram och även på ett annat ställe i lokalen, säger Christian Andersson, insatsledare vid Västra Sörmlands räddningstjänst.

Hela lokalen var drabbad och räddningstjänsten bekämpade branden från både framsidan av stationshuset och från baksidan av byggnaden, som vette ut mot tågspåren. Enligt vittnen på plats ska byggnadens fasad ha fått skador av branden.

– Det var kraftig rökutveckling i hela lokalen och det dröjde nog 45 minuter innan vi kände att vi hade kontroll på branden, säger Christian Andersson.

15 brandmän från Katrineholm och Norrköping deltog i släckningsarbetet.

– Vi var bland annat inne med rökdykare på två olika ställen, säger Christan Andersson.

Vid 22.30-tiden var branden släckt och bara efterkontroll för att få bort rök och vatten återstod innan räddningstjänsten kunde lämna brandplatsen.

– Det är rökskador i hela lokalen och vissa rum är kraftigt brandskadade, säger Christian Andersson.

Hela Stationsplan är avspärrad av polis, som bland annat försöker hitta eventuella vittnen.

– Polisen misstänker att branden var anlagd och en förundersökning gällande grov mordbrand har inletts, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson i region öst.

Vet ni om det finns några vittnen, som såg när branden startade?

– Det är mycket som är oklart nu, men jag vet att vi har fått in många olika uppgifter till oss. Just nu arbetar polisen intensivt med utredningen, säger Monica Bergström.

Strax före klockan 22 meddelades det att två personer är skadade och förda med ambulans till sjukhus. Hur allvarliga skador de fått är i nuläget oklart.

Vid 20.30-tiden på kvällen blev tågtrafiken till och från Katrineholm stoppad på grund av branden. Drygt en timme senare hävdes tågstoppet.

Det är inte första gången som restaurangen brunnit. Så sent som för knappt en månad sedan brann uteserveringen.

Enligt SOS larmades räddningstjänst till en annan brand klockan 20.36. Då till Vallavägen där det uppges ha brunnit på en veranda. Ingen person ska ha kommit till skada.