När finalkvällen var över och tv-lamporna slocknade väntade en ordentlig efterfest för alla artister. En kväll som är minnesvärd för de flesta men också en kväll när schlagerbubblan spricker. Det är dags att återvända till den verkliga världen långt bortom glitter, glamour och lyxiga efterfester. Det är dags att komma tillbaka till vardagen igen. En resa med Melodifestivalen blir som att leva i en bubbla där allt handlar om festivalen och inget annat existerar. Det är under dessa veckor som man möter artister, SVT, press, skivbolag och en rad andra personer som är involverade i den här cirkusen. I år gjorde jag Melodifestivalturnén för elfte gången och det är fortfarande lika roligt att få vara en del av Melodifestivalen. Årets festival har handlat mycket om programledarnas manus. Det har märkts i varje program att den där sista finessen inte funnits i år. Programledarnas skämt och mellanakter har inte riktigt gått hem som tidigare. I andra chansen kändes det ändå som man var på väg åt rätt håll. Därför trodde jag att final programmet skulle lyfta ytterligare men det blev inte riktigt vad jag förväntade mig. Det är hela tiden någonting som saknas, jag saknar framförallt humorn och storslagna scennummer. Varför inte bjuda in flera kända artistnamn som man förknippar med Melodifestivalen och låta dem stå för mellanakterna i programmet? Men ingen skugga skall dock falla över David Lindgren som är ett superproffs och kom ihåg att det är inte han som skriver manuset.

Lördagens final var ganska öppen på förhand, det pratades mycket om Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och John Lundvik. Till slut kom det att handla om Benjamin Ingrosso som var favorittippad av många. Benjamin stal showen och lyckades vinna årets Melodifestival, Benjamin fick flest röster av såväl den Internationella juryn som svenska folket. Han vann före Felix Sandman och på tredje plats kom John Lundvik. Eskilstunakillen Viktor Frisk tog sin bästa placering i Melodifestivalen hittills när Samir & Viktor slutade på fjärdeplats. Duon gjorde sitt allra bästa framträdande i lördags och det belönades med höga poäng från både juryn och folket.

Nu återstår att se hur Sveriges bidrag ”Dance you off” mottas av resten av Europa när det blir dags för Eurovision Song Contest som avgörs i maj månad i Lissabon. Benjamin Ingrosso känns i alla fall som en värdig representant för Sverige.

Årets flopp: Edward Bloms urusla bidrag ”Livet på en pinne”, det måste vara bland det sämsta vi sett i Melodifestivalens historia!

Årets gladaste: Samir & Viktor som alltid sprider glädje runt omkring sig och kan hitta på vad som helst när som helst. Killarna är verkligen en färgklick i Melodifestivalen, tog också en välförtjänt fjärde plats i finalen.