Det fräser från ett stekbord och brummar från en mixer, och ett par vagnar bort strömmar salsamusik ur en högtalare. Det doftar grillat och nygräddat. Det är folktätt och, förhoppningsvis, fint väder.

Det är matfest i Mariefred.

Nu ska det fjärde nordiska mästerskapet för food trucks avgöras, och jag är övertygad om att det blir en smakrik upplevelse.

Strengnäs Tidning är i år en av tävlingens sponsorer, och vi har producerat den bilaga som delas ut med dagens tidning. I den presenterar vi alla matvagnar som hade anmält sig när bilagan skickades till tryckeriet. De kommer lastade med smaker från många av världens matkulturer, och den här helgen ställer de upp längs med vattnet i den pittoreska mälarpärlan.

Det har sannerligen vattnats i munnen när jag skrivit om hummerrullar, smoothies, burgare, fisktacos, nypressade juicer, BBQ-rätter, långkok, glass, crêpes... Och jag är inte så lite glad över det finfina juryuppdraget, som gör att jag kommer att få smaka lite av allt!

Juryns priser delas ut på fredagseftermiddagen, men tävlingen fortsätter också under lördagen. Mästerskapets besökare bestämmer nämligen vilken truck som ska få priset Folkets röst, genom att smaka sig fram och rösta på strengnastidning.se. På lördagseftermiddagen delar vi på tidningen också ut priset Bästa nyhet.

I dag klockan 11 slår truckarna upp sina luckor. Kom och smaka!