Äntligen en ny serie med underbara skådespelaren Nicola Walker där hon inte spelar deppig eller död polis. I SVT:s nya brittiska serie "The Split" från 2018 spelar hon parant och eftertraktad skilsmässoadvokat som brottas med både maktkamp och relationsproblem inom den egna familjen.

Vi har sett Nicola Walker som Stellan Skarsgårds mördade kollega i "River" och som enveten cold case-detektiv med dement pappa i "Saknad aldrig glömd". Hon har även gjort inhopp i till exempel "Scott & Bailey" och medverkar i Netfix-miniserien "Collateral".

Nu ser vi henne i en mer glamourös roll som Hannah Stern, advokat och familjeöverhuvud med tre barn, make och en sårig relation till sin ursprungsfamilj, som driver en advokatbyrå som Hanna just lämnat för att arbeta hos en konkurrent.

I första avsnittet, som fick mig att fastna direkt när den slingade och plattångade advokat Stern tar på sig sin powersuit i form av en gräslig vit kavaj och blå kjol medan hennes barn syskonslåss och maken verkar lite för trevlig för att vara på riktigt, händer en massa skoj. Hannah Stern får syn på sin far som hon inte sett på 30 år på gatan, företräder en kvinna som skilt sig från en stå upp-komiker som vägrar sluta skämta om sitt ex och deras uppbrott och uppvaktas av sin charmige och snygge manlige chef.

"The Split" har hyllats som en välspelad serie med tydligt kvinnofokus men också fått kritik för hur den speglar familjejuridik. Personligen struntar jag i om "The Split" ger en felaktig bild av familjejuridik - jag tycker att den verkar vara galet sevärd. Hur många trodde egentligen att oljebranschen i Texas skildrades korrekt i Dallas på 1980-talet? Och hur många tror att morutredningar fungerar så som vi sett dem i "Bron"?

Så länge Nicola Walker spelar huvudrollen blir det trovärdigt ändå.