Det var sent på natten den 5 februari i år som en polispatrull spanade på en misstänkt bil utanför Öppen Hand på Brandkärrsvägen i Nyköping. En BMW rullade fram och en person satte sig bakom ratten i den misstänkta bilen.

Bilen körde på gångvägen ut till busshållplatsen. Strax därefter hann polisbilen ikapp, slog på blåljusen för att få stopp på bilen. Men föraren trampade på gasen och fortsatte på Brandkärrsvägen bort mot Gustavsbergsstigen.

Det var snöigt och enligt polisrapporten vinglade bilen över hela vägbanan i hundra kilometer i timmen. I trafikplatsen vid OKQ8 körde bilen mot en refug och en del av bakskärmen lossnade. Föraren försökte därefter köra om en annan bil på insidan mot gångbanan men hamnade i en snövall och fastnade.

I bilen satt en 17-åring som enligt polisen flyttade sig från förarplatsen till passagerarsätet intill. Han var ensam i bilen.

Tonåringen plockades ut ur bilen, lades ner på marken och fick handbojor. 17-åringen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Han förnekar brott.