November var den månad då ett 80-tal nazister kom till Nyköping och demonstrerade på Stora torget. Och samma månad stod det klart att ett tidigare Vionord-bolag, ett av Nyköpings stora hemtjänstföretag, hade skatteskulder på flera miljoner kort efter att SN hade avslöjat att en målvakt hade tagit plats i styrelsen efter försäljningen. SN kunde också berätta om sexåriga Wilda som fortfarande led av sviterna efter skallfrakturerna hon fick till följd av en olycka på Rosvalla. Bultarna som höll fast ett bord i en korridor hade skruvats bort, bordet gav vika och Wilda slog huvudet i betonggolvet.

Under den gråaste av månader härjade också två bränder i Gnesta. Den ena, i Norrtuna, med ett tragiskt dödsfall som följd. I branden på Marielundsgatan inne i Gnesta hann alla som bodde i huset ut med livet i behåll, men förlorade alla sina ägodelar. Huset brann ner till grunden, trots att räddningstjänsten hade varit på plats kvällen innan och kontrollerat misstänkt röklukt. Gnestaborna slöt upp och skänkte både pengar och det nödvändigaste för att överleva.

Men det var också den månad då en två decennier lång tvist gick mot sitt slut då att Oxelösunds kommun bestämde sig för att köpa tillbaka Vivesta badplats. Det stod också klart att ett Ostlänken-kontor ska öppna i Nyköping med upp emot 60 anställda.

Artikelbild

En person omkom i branden i Norrtuna utanför Gnesta.

Sörmlands museum öppnade dörrarna till sina nya lokaler och långa köer ringlade utanför när nyfikna besökare väntade på att få komma in och titta. Och under en grå novemberhelg kom cirka 2000 besökare till Rosvalla i Nyköping då 900 ungdomar spelade 120 handbollsmatcher i Sverigecupen.

SN:s stora dag för 125-årsjubileet uppmärksammades med en särskild bilaga av gammalt typsnitt och med SN:s historia. Flera hundra läsare kom också på besök när årsdagen firades med öppet hus i SN:s lokaler på Fruängsgatan.