Midsommar innebär högtrafikerade vägar, bland annat även den svenska trafiknerven E4 som löper genom östra Sörmland.

Redan tidigt denna midsommarvecka har motorvägen varit tätare trafikerad än normalt och det kommer täta till sig ytterligare resten av veckan.

Enligt uppgiftslämnare till SN ska det vid lunchtid ha varit mer eller mindre totalstopp på E4 i södergående riktning in mot Nyköping. Men några olyckor är inte rapporterade, mer än den krasch som rapporterades på tidiga torsdagsmorgonen.

Däremot höll en tidigare stillastående lastbil på att bärgas från motorvägen mellan Tystberga och Nyköping vid lunchtid, vilket kan ha orsakat köerna som upplevs starkare just under tidiga torsdagseftermiddagen.

SN:s reporter som befann sig på E4 mellan Nyköping och Tystberga vid 16-tiden beskrev då trafiken alltjämt som tät i både norrgående och södergående riktning. Men det var då inga stillastående köer att tala om.

– Det här är årets värsta trafikhelg. Folk kanske slutar jobbet vid lunch på torsdagen och kör iväg till midsommarfirandet. Blir det då ett litet problem någonstans så blir det kö direkt, konstaterar Henrik Holm på räddningstjänsten.